Η θεατρική παράσταση «Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον Θεό» του Παναγιώτη Βασιλείου ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά στον Χώρο τέχνης Ασωμάτων για οχτώ παραστάσεις.

Έργο σε 3 Πράξεις. Κάτι παραπάνω από 22 χρόνια σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά.

Χ>0-22 ΧΡΟΝΙΑ : 3 (1+1+1) = Χ< 90 ΛΕΠΤΑ ή 22 χρόνια ζωής ενός ήρωα από 0 έως 22 χρονών σε τρεις φάσεις της ζωής του.

Η κάθε χρονική περίοδος διαδραματίζεται έξι χρόνια μετά την άλλη. Βλέπουμε την ζωή του ήρωα έως τα 10 του χρόνια, μετά περνάμε στα 16, και μετά στα 22 αφού έχουμε δει ένα μικρό απόσπασμα των 20 χρόνων.

Η κάθε πράξη έχει διαφορετικό τρόπο παρουσίασης ξεφεύγοντας από την παρουσίαση μιας κλασικής θεατρικής παράστασης.

Πρώτη πράξη: MOTION COMIC (αφήγηση, μουσική) | (0 έως 10 χρονών)| 10 λεπτά

Βλέπουμε το οικογενειακό παιδικό άλμπουμ του ήρωα: γέννηση, γενέθλια, δώρο από τον Αγιο Βασίλη, θάνατος, συζητήσεις με το «Θείο».

Δεύτερη πράξη: ΤΑΙΝΙΑ | (16 χρονών) | 25 λεπτά

Επαφή του ήρωα με την ανεξαρτητοποίηση, την ποίηση, τον έρωτα.
Μια κοπέλα που δεν τολμάει ποτέ να της μιλήσει την φαντάζεται την ζωντανεύει στα όνειρα του, της γράφει ποιήματα. Και όταν πια ξυπνάει και βλέπει πως όλα ήταν όνειρο δεν μπορεί να αποδεχτεί την πικρή πραγματικότητα.

Τρίτη πράξη : ΘΕΑΤΡΟ | (20 και 22 χρονών) | 30 λεπτά

Ο ήρωας έχει γίνει πλούσιος από την ποίησή του και ζει θαμμένος μέσα σε ένα γραφείο με μόνη παρέα τη οικιακή του βοηθό, η οποία τον συντροφεύει δυο χρόνια τώρα. Όμως η ζωή του επιφυλάσσει δύσκολα χρόνια και ένα ατύχημα τον φέρνει αντιμέτωπο με τη γνώση, τη μοναξιά και το παρελθόν…

Τι γίνεται όμως όταν ο ήρωας πρέπει να βγει από τη μοναξιά και τη δυστυχία του και να παρουσιάσει τα νέα του ποιήματα; Οι σπονδυλωτές και επικίνδυνες αντιδράσεις του τον φέρνουν στα όρια με τη ζωή και τον εαυτό του. Θα καταφέρει να ξεφύγει από το αδιέξοδο ή θα καταστραφεί;