Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πρόκληση μιας ζουμερής και έξοχα ψημένης μπριζόλας; Αν η απόλαυση του καλού κρέατος είναι για εσάς ιεροτελεστία, έχουμε να σας προτείνουμε οκτώ steak houses που θα σας «ψήσουν» με την ποιότητά τους. Ποιοτικές πρώτες ύλες, εξαιρετικές κοπές και δεξιοτεχνικά ψησίματα κάνουν τη διαφορά, χαρίζοντας απλόχερα μια μοναδική γευστική εμπειρία στους φανατικούς κρεατολάγνους.
Base Grill
Βεντήρη Roast House
Στέκι αυθεντικής κρεατοφαγίας στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Ιλισίων. Το Βεντήρη Roast House δημιουργήθηκε για τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και για εκείνους που αναζητούν meat places που θα τους μυήσουν στα μυστικά τους. Ο χώρος επιβλητικός, με αρκετά ετερόκλητα στοιχεία –πολυτελείς πολυέλαιοι έρχονται σε αντίθεση με το ψυγείο κρεάτων όπου κρέμονται γουρουνόπουλα, λουκάνικα κ.ά., την ώρα που δερμάτινες καρέκλες συνυπάρχουν αρμονικά με τα τούβλα, χαρακτηριστικό στοιχείο των αυθεντικών steak houses– που συνδυάζονται ιδανικά και δημιουργούν ένα περιβάλλον εξεζητημένο και ταυτόχρονα μοναδικό. Κρέατα υψηλής ποιότητας –στηθόπλευρα Black Angus σιγοψημένα για 8 ώρες σε σάλτσα bourbon, BBQ μοσχάρι, ταλιάτα από μοσχάρι rib eye σβησμένο με Jack Daniels, σιδηρόδρομος μαύρου χοίρου, tomahawk Black Angus, κεμπάπ νεροβούβαλου κ.ά.– ιδιαίτερη εμπειρία στο ψήσιμο και γενναίες μερίδες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Οι χειροποίητες πίτες στα must try. Διαθέτει ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα και πλούσια ποικιλία σε ελληνικές μπύρες.
Πληροφορίες Βεντήρη 5, Ιλίσια, τηλ. 210 7295491, http://www.ventiri.gr, fb page: Ventiri Roast House
Τηλέμαχος Athens
Στην Αθήνα το όνομα Τηλέμαχος είναι συνυφασμένο με κρεατοφαγία πολλών αστέρων. Η ελληνική παράδοση, τα διεθνείς τάσεις στο κρέας κι ο σαγηνευτικός κόσμος του κρασιού πλέκονται περίτεχνα σε μια μοναδική εμπειρία στο «κρυμμένο» μέσα σε στοά επί της οδού Πανεπιστημίου εστιατόριο με τον αστικό χαρακτήρα. Η πρώτη ύλη παίζει καθοριστικό ρόλο στο Τηλέμαχος Athens. To tartare κόβεται στο χέρι και οι παραδοσιακές ψησταριές, η rotisserie και ο φούρνος Josper ψήνουν κάθε κομμάτι με περισσή ακρίβεια. Αρνί και πρόβατο, μαύρος χοίρος, μοσχάρι και βοδινό από ελληνικές φάρμες φυσικής, παραδοσιακής κτηνοτροφίας, αλλά και τρυφερό αμερικάνικο Black Angus και βελούδινη, βουτυράτη ιταλική Fassona Piemontese, κλασικές και ασυνήθιστες κοπές και σιτέματα, όλα παίζουν το ρόλο τους σε ένα πολυεπίπεδο σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα. Κρασιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και από τους αμπελώνες της Νοτίου Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας και της Γαλλίας συνοδεύουν εξαιρετικά τη μεγάλη γκάμα κρεάτων, ενισχύοντας κι αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Πληροφορίες Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300, www.telemachosathens.gr, fb page: Telemachos Athens
Άμπακος
Wolves of Kitchen
Steak-i
Steak Alive
Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House