«Είμαι εδώ μέσα από τους χαρακτήρες, τους ήρωες, τον τρόπο που με γνωρίσατε για τους Έλληνες και μόνο για τους Έλληνες. Καλοδεχούμενοι όλοι, έτσι όπως τα σπίτια των Ελλήνων είναι πάντα ανοιχτά για όλους. Άλλα όταν έρθει η ώρα να χορέψουμε, τα βήματα του χορού τα ξέρουμε μόνο εμείς», επισημαίνει ο Λάκης Λαζόπουλος στο πρόγραμμα της παράστασης «Sorry… I’m Greek».

Και πράγματι, η επιτυχία της πρόσφατης δίμηνης ευρωπαϊκής περιοδείας του σπονδυλωτού έργου που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε (μαζί με άλλους έξι ηθοποιούς και τέσσερις μουσικούς) ο Λαζόπουλος, απέδειξε πως οι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, επιθυμούν με όλο τους το είναι να… ξαναμπούν στον χορό της εθνικής αξιοπρέπειας και ανάτασης, παρέα με τον τσολιά του Λάκη, σε μια συχνά τραυματική προσπάθεια «να ξαναπιάσουμε την ψυχή μας και να την σηκώσουμε όρθια»…

Αυτή, λοιπόν, η πορεία συνεχίζεται με τρείς «κυπριακές» παραστάσεις (23 Ιουλίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο της Λάρνακας, 24 και 25 στο «Σκαλί» του Δήμου Αγλαντζιάς στη Λευκωσία και στις 26 του μήνα στο Κηποθέατρο της Λεμεσού) κι αργότερα, το φθινόπωρο, με περιοδεία στη Νέα Υόρκη και σε πόλεις της Αυστραλίας.

Πηγή: tospirto.net