Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς υποδέχεται, για πρώτη φορά, τους Έλληνες διεθνείς της jazz!

Το Ρεματιά Jazz Festival, παρουσιάζει απόψε τον Γιώργο Ψυχογιό trio και τους Trilogia, (Γ. Τρανταλίδης, Γ. Κοντραφούρης και Γ. Σαμαράς) σε μία αυθεντική τζαζ συνεύρεση από την οποία δεν θα λείψουν ο αυτοσχεδιασμός και οι ευφάνταστοι διάλογοι μεταξύ των μουσικών…

Ο μοναδικός πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός μαζί με τους εξαιρετικούς συνοδοιπόρους του Χρήστο Ασωνίτη, στα τύμπανα, και Περικλή Τριβόλη, στο κοντραμπάσο, θα ανέβει στη σκηνή του Ευριπίδειου Θεάτρου για μια βραδιά αυθεντικής τζαζ. Ο πολυτάλαντος Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί στο πιάνο αλλά και στο ακορντεόν, άλλο ένα όργανο που αγαπάει πολύ και χειρίζεται με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, ενώ το κοινό θα απολαύσει – στο πάνω από δύο ώρες πρόγραμμα – επιλεγμένα κομμάτια και από τους τρεις δίσκους του κορυφαίου συνθέτη, «Ressurection», «Love Obsession» και το ολοκαίνουργιο masterpiece, «The art of melancholy», μαζί με αναπάντεχες διασκευές σε αγαπημένα jazz standards και σε μουσικές ταινιών από τον ιταλικό και γαλλικό κινηματογράφο.

Η «Trilogia», τρεις δεξιοτέχνες με ψυχή, φαντασία και δύναμη, τρεις δημιουργοί που συγκροτούν ένα εκρηκτικό σχήμα σύγχρονης τζαζ και αυτοσχεδιασμού, με αναφορές στη μουσική παράδοση της Μεσογείου, θα ξεδιπλώσουν με ευφάνταστο τρόπο μια μουσική γεμάτη ρυθμό, ψυχή, ένταση και υποδειγματικά παιξίματα με κύριο χαρακτηριστικό τη μείξη Δύσης και Ανατολής. O Γιώργος Τρανταλίδης στα τύμπανα, ο Γιώργος Κοντραφούρης στο hammond και ο Γιώτης Σαμαράς στην ηλεκτρική κιθάρα θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο αλλά και διαχρονικό fusion με όχημα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό και επιβάτες τη μνήμη της παράδοσης και των ήχων της Ελλάδας και της ευρύτερης Μεσογείου.

Το Ρεματιά Jazz Festival παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2012.

Εισιτήρια: Τιμή εισιτηρίου 15 (προπώληση – ταμείο)

Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6825335