Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης με έργα του Ελβετού καλλιτέχνη Ugo Rondinone, η οποία θα διαρκέσει από τις 24 Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο 2012.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται επτά νέα γλυπτά φτιαγμένα με γνώμονα το συγκεκριμένο χώρο. Οι φυσικού μεγέθους φιγούρες εμφανίζονται σε χαλαρές στάσεις ήρεμης ανάπαυσης με φόντο τους λευκούς τοίχους του μουσείου. Με αρθρώσεις σαν τις κούκλες που βρίσκουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων, οι μορφές αυτές είναι εξαιρετικά λεπτομερείς καθώς έχουν χυθεί σε κερί απευθείας από το ανθρώπινο σώμα. Τα επιμέρους τμήματα κάθε φιγούρας είναι σε διαφορετικές αποχρώσεις, ένα μείγμα κέρινων και γήινων χρωμάτων.

Γυμνές και ευάλωτες, οι φιγούρες μοιάζουν να ξεκουράζονται μετά από μια παράσταση – αλλά πού; Για ποιο λόγο; Στον χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, όπου τα ειδώλια της μόνιμης συλλογής του που χρονολογούνται στην 3η π.Χ. χιλιετία παραμένουν γαλήνια και αινιγματικά, οι αναπαυόμενες μορφές του Ugo Rondinone καλούν τον θεατή να αναλογιστεί την εξέλιξη της παραστατικότητας διαμέσου των αιώνων αλλά και το πώς αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τα υπαρξιακά ερωτήματα στις διάφορες περιόδους.