Με άξονα την εμβληματική φράση «Στη Μόσχα, στη Μόσχα…» ο θίασος «Δρόμος με Δέντρα» παρουσιάζει το έργο του ‘Αντον Τσέχοφ «Οι τρεις αδελφές» από τις 9 Ιουνίου και για τρεις βδομάδες στο θέατρο Baumstrasse στον Βοτανικό σε μετάφραση Νικολέττας Φριντζήλα.

Γραμμένο το 1901, το έργο διαπνέεται από τη λαχτάρα για την επιστροφή στην πατρίδα, την επιθυμία της αληθινής αγάπης, την αγωνία για τη δουλειά, τη νεανική ορμή και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Τσέχοφ τοποθετεί τις «Τρεις Αδελφές» σε μια τυχαία χρονική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία, πριν από πολέμους και επαναστάσεις που θα συντάρασσαν τον κόσμο, στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής.

Η θεατρική ομάδα «Δρόμος με Δέντρα» εστιάζει στη μουσική ανάγνωση του κειμένου. Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Μανουηλίδης εκτελεί ζωντανά στην παράσταση -μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς- συνθέσεις του που αντανακλούν το πέρασμα από τον ρομαντικό ήχο στον ηλεκτρονικό, από το παρελθόν στο παρόν, από την όπερα ως το μιούζικαλ.

Τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Σύρμω Κεκέ, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Πανού Μανού, Θεανώ Μεταξά, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα Πίττα, Φοίβος Συμεωνίδης και Μιχάλης Τιτόπουλος.

Τα σκηνικά επιμελείται ο Βασίλης Μαντζούκης, τα κοστούμια η Ηλιάννα Σκουλάκη, τη μουσική ο Πανού Μανού, τους φωτισμούς η Mελίνα Μάσχα και τα βίντεο ο Άρης Ζάγκλης.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου.