Σχεδιασμένη από τους David Lewis Designers, η BeoVision 12-65 προσφέρει μία εντελώς νέα σχεδιαστική έκφραση, με πολύ λεπτή και ελαφριά εμφάνιση, που πραγματικά καινοτομεί έναντι των βαρύτερων τηλεοράσεων πλάσμα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Εκτός του ότι διαθέτει ένα υπέρ λεπτό πάνελ NeoPDP με την πλέον πρόσφατη και καλύτερη τεχνολογία πλάσμα, δύο αλουμινένια προφίλ που κάμπτονται προς τα μέσα σε σχήμα V – το ένα σε μαύρο και το άλλο σε φυσικό, εξαιρετικά γυαλιστερό αλουμίνιο – δημιουργούν μία οφθαλμαπάτη χαρίζοντας στην τηλεόραση μία λεπτή, ανάλαφρη και εξαιρετικά κομψή οπτική έκφραση.

Το πλαίσιο καθαυτό είναι ένα πολύ λεπτό (σχεδόν σαν έλασμα) φύλλο από μαύρο αλουμίνιο, με πάχος λίγων μόνο χιλιοστών, που δίνει την εντύπωση μίας συνεχούς γυάλινης επιφάνειας χωρίς ορατές ενώσεις.

Ενσωματωμένος κεντρικός ήχος

Το ενσωματωμένο κεντρικό ηχείο βρίσκεται κάτω από την οθόνη και αποτελείται από πέντε ειδικής κατασκευής μονάδες ηχείου που καλύπτονται από μία ελαφρά κυρτή γρίλια σε φυσικό ανοδιωμένο αλουμίνιο και με μοτίβο οπών σε οργανικό σχήμα.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι βασική απαίτηση σε αυτή την τηλεόραση. Ακόμη και το μοτίβο των οπών μπροστά από τις μονάδες ηχείου έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με συγκεκριμένες ακουστικές προδιαγραφές. Η πρόσθια πλάκα του ενσωματωμένου κεντρικού ηχείου τοποθετείται έτσι ώστε να προεξέχει λίγο, προσθέτοντας μερικά επιπλέον χιλιοστά στο πάχος του κάτω τμήματος της τηλεόρασης, ενώ διατηρεί ορισμένη ελαφρότητα στο συνολικό σχέδιο.

Η απόδοση του κεντρικού καναλιού του ενσωματωμένου ηχείου ταιριάζει με αυτή των πανίσχυρων ηχείων BeoLab 5 σε μία διάταξη ήχου surround. Με την εξελιγμένη τεχνολογία Digital Signal Processing, οι μηχανικοί της ακουστικής ανύψωσαν το κεντρικό κανάλι έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι η ομιλία έρχεται κάπου από το μέσον της οθόνης και όχι κάτω από την τηλεόραση. Αυτό σας προσφέρει μια πιο φυσική ηχητική εμπειρία όταν παρακολουθείτε, για παράδειγμα, ειδήσεις ή εκπομπές με πολλή ομιλία.

Καθώς ο χώρος σε αυτό το σχεδιασμό ηχείου είναι περιορισμένος, απαιτούνται εξαιρετικά εξελιγμένοι και ισχυροί ενισχυτές. Η τεχνολογία ICEpower της Bang & Olufsen χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό ηχείου της BeoVision 12. Περιέχει 4 x ενισχυτές ICEpower των 80 watt για τις μεσαίες συχνότητες και 1 x 40 watt για τα πρίμα.

Η εξαιρετικά εξελιγμένη μηχανή εικόνας, που διαχειρίζεται όλες τις τεχνολογίες επεξεργασίας ήχου και εικόνας, περιλαμβάνει ως πρότυπο εξοπλισμό μία πλήρη μονάδα ήχου surround 7.1, που σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα μεγάλο αριθμό ηχείων, καθιστώντας εφικτή σχεδόν οποιαδήποτε διαμόρφωση ήχου.

Η πλέον πρόσφατη τεχνολογία πλάσμα
Η τηλεόραση διαθέτει την πλέον πρόσφατη τεχνολογία πλάσμα προσφέροντας μία ακόμη καλύτερη εμπειρία τόσο σε 2D όσο και σε 3D. Το πάνελ είναι ένα επονομαζόμενο πάνελ NeoPDP, που περιλαμβάνει νέα φωσφορικά με πολύ μικρό χρόνο κατακράτησης, προσφέροντας βελτιωμένη 3D απόδοση και πολύ καλύτερη απόδοση της κίνησης σε προβολή 2D.

Η BeoVision 12-65 διατίθεται επίσης με Automatic Colour Management για την αποκατάσταση των επιδράσεων του χρόνου οι οποίες είναι σύνηθες φαινόμενο στην τεχνολογία πλάσμα. Για την BeoVision 12-65, ο ρομποτικός βραχίονας με την κάμερα βρίσκεται κάτω από την οθόνη, κρυμμένος πίσω από την γρίλια του ηχείου.

Η καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης σε όλες τις συνθήκες φωτισμού
Το χαρακτηριστικό Automatic Picture Control της Bang & Olufsen ανιχνεύει το επίπεδο του προσπίπτοντος φωτός από το δωμάτιο και μεταβάλλει δυναμικά τις ρυθμίσεις της εικόνας, διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας ημέρα και νύχτα.

Το Automatic Picture Control διασφαλίζει ότι θα έχετε ακριβώς την σωστή αναλογία φωτός από την οθόνη είτε παρακολουθείτε τηλεόραση σε φωτεινό είτε σε σκοτεινό περιβάλλον. Ο αισθητήρας φωτός βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανιχνεύει τις συνθήκες φωτισμού του δωματίου σε γωνία 360 μοιρών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μία μέτρηση των συνθηκών φωτισμού του δωματίου, παρόμοια με αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι.

Όλη η τηλεόραση διατίθεται με μία μόνο εναλλακτική τοποθέτησης, απευθείας πάνω στον τοίχο. Ο σχεδιασμός του προσαρτήματος τοίχου είναι μοναδικός καθώς ενσωματώνεται εν μέρει στο πίσω περίβλημα, κι έτσι δεν αυξάνει το πάχος της τηλεόρασης.

Η BeoVision 12-65 πωλείται αποκλειστικά από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Bang & Olufsen.

Σχεδιαστής David Lewis Designers
Διαστάσεις 161 x 96,4 x 6,4 cm/68 kg