Ούτε κρίση, ούτε πολιτικό τέλμα, ούτε καν μια κανονικότατη πτώχευση δεν μπορούν να αγγίξουν το μοναδικό πραγματικά διεθνές θέατρο της χώρας και μαζί τον μοναδικό πραγματικά διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη. Το Άττις και το Θόδωρο Τερζόπουλο.

Έχουν πρόγραμμα «κλεισμένο» σε διεθνή «ύδατα» έως το 2015. Προσεχώς στο πρόγραμμά τους υπάρχει το Φεστιβάλ Diaghilev Seasons που φιλοξενείται στην Όπερα της Περμ (Perm Tchaikovsky Opera and Ballet Theatre), η οποία τυγχάνει να έχει καλλιτεχνικό διευθυντή έναν Έλληνα σταρ: τον διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη Θοδωρή Κουρεντζή.

Στο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ (με παραστάσεις όπερας, θεάτρου και μπαλέτου, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ και συνέδρια) το Άττις συμμετέχει με δυο επιτυχίες του.

Στις 22 του μήνα, την Ιοκάστη του Γ. Κοντραφούρη (η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε το περασμένο φθινόπωρο σε ρωσικό έδαφος, στη Μόσχα). Και στις 23 του μήνα, την Έρημο του Πάολο Μικελστ Έτερ. Και στις δυο συμμετέχει και ο σκηνοθέτης τους.

Στην πρώτη με τη Σοφία Χιλλ. Στη δεύτερη με τον Πάολο Μουζίο. Ευκαιρία ο Τερζόπουλος να παραδώσει στην Περμ και ένα master class της μεθόδου του. Κάτι που αμέσως μετά θα κάνει πιο συστηματικά , για περισσότερες ημέρες, στην ιταλική Μοντένα, παρέα με άλλους διεθνείς σκηνοθέτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Ειμούντας Νεκρόσιους.

Πηγή: tospirto.net