Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση των εθνικών προκριματικών του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year 2012, του κορυφαίου θεσμού στον κλάδο που στόχο έχει να αναδείξει τον κορυφαίο bartender στον κόσμο!

Σε αυτή τη φάση με τίτλο «Modern Twist On the Classics», οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναδείξουν τις δεξιότητες τους, δημιουργώντας νέες προτάσεις σε γνωστά και αγαπημένα cocktails.

Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποίησαν ως βάση τις σταθερές αξίες των classic brands Don Julio®, Ketel One®, Ketel One Citroen®, Cardhu, Ciroc Ultra Premium Vodka, Tanqueray® No.TEN™, Grand Marnier™ & Zacapa.

Από την ενότητα Modern Twist On the Classics διακρίθηκαν ο Νίκος Μπάκουλης από το bar Λιμάνι, ο Γιώργος Μπάγκος από το Dos Agaves, ο Βαγγέλης Ζάχος από το Baba au Rum, ο Βασίλης Κυρίτσης από το The Gin Joint και ο Τάσος Γιέχος από το Selini-batis. Οι πέντε διακριθέντες ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες αυτής της δεύτερης φάσης, και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου διαγωνισμού για το bartending.

Με τους 5 νικητές της δεύτερης φάσης, συμπληρώθηκαν οι δέκα «θέσεις» που οδηγούν στον ελληνικό τελικό. Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου και θα αναδείξει τους τρεις κορυφαίους bartenders που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους ημιτελικούς του Λονδίνου. Κριτής της δεύτερης φάσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα bars Baba au Rum & Mosaiko και στη Θεσσαλονίκη, στο bar Λιμάνι ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων κ. Πάνος Δεληγιάννης.

Η συνέχεια του διαγωνισμού προβλέπεται εξίσου συναρπαστική, επιφυλάσσοντας έντονες συγκινήσεις στους διαγωνιζόμενους μέσα από τις «μάχες» που θα κληθούν να δώσουν στους εθνικούς τελικούς που πλησιάζουν.
Οι τρεις top bartenders που θα αναδείξουν οι εθνικοί τελικοί θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους, στους ημιτελικούς του Λονδίνου στα τέλη Μαΐου. Στο τέλος, ο καλύτερος από κάθε χώρα θα διεκδικήσει στη «Μητέρα των Μαχών» τον τίτλο του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2012, στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας τον Ιούλιο.

H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται!

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece.