Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται λίγες ώρες μακριά, εντοπίσαμε όλα τα νέα στέκια στην πόλη που επιβεβαιώνουν πως το κρέας είναι η μεγάλη τάση της φετινής σεζόν. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Σωστά ψημένες σπαλομπριζόλες, ζουμερά σουβλιστά, T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου και ταλιάτες με τα απαραίτητα συνοδευτικά, αλλά και gourmet… σουβλάκια και burgers γεμίζουν το τραπέζι με προτάσεις για κάθε γούστο. Αν λατρεύεις το καλό κρέας σε οποιαδήποτε εκδοχή του, αυτές είναι οι διευθύνσεις που πρέπει να βάλεις στην ατζέντα σου τώρα.
Bishop
Το Bishop, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις στην εκπνοή του 2017, ήρθε για να προσθέσει στα νότια προάστια ένα προσιτό σενάριο κρεατοφαγίας επιπέδου. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παππάς, ο Alsi Sinanaj (γνωστός από το μυκονιάτικο Wolves of Kitchen), ο σεφ Γιάννης Ντουμάκης, ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος (food & beverage manager) και ο Νάσος Καρανίκας (bar manager) υπόσχονται να μας αποκαλύψουν πολλά και γευστικότατα γαστριμαργικά μονοπάτια. Ο χώρος του εστιατορίου είναι όμορφα στημένος, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το ρουστίκ, με τη διακόσμηση να ποντάρει στα γήινα χρώματα, αλλά και σε στοιχεία που θυμίζουν παραδοσιακά αργεντίνικα steakhouses. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η κουζίνα, με το μενού να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στα εποχικά προϊόντα. Ο νέος και ταλαντούχος σεφ Γιάννης Ντουμάκης βάζει όλο του το μεράκι και δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά, πάντα υπό την επίβλεψη του executive chef Alsi Sinanaj. Dry aged τραγανό κοτόπουλο (που μαρινάρεται και προετοιμάζεται με προσοχή δύο μέρες πριν καταλήξει στο πιάτο), ζουμερή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (900 γρ.), μοσχαρίσια πλευρά Αμερικής, αλλά και τραγανό γουρουνόπουλο γάλακτος-πραγματικό λουκούμι είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν. Για να συνοδεύσετε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα προσεγμένα cocktails της λίστας, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νάσος Καρανίκας, ή μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές του Αλέξανδρου Παναγόπουλου. Πληροφορίες Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941507, fb page: Bishop Carnivores Delight
De Sxara
Το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Κηφισιάς ακούει στο όνομα De Sxara και αποτελεί δημιούργημα της ομάδας του επιτυχημένου Zambri. Άνετος και προσεγμένος χώρος, όπου τις εντυπώσεις κλέβει η οροφή με τους περίτεχνους θόλους από σχοινιά. Αξιοσημείωτο είναι και το ανοιχτό κελάρι που περιλαμβάνει πάνω από 50 ετικέτες κρασιού, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Εδώ θα δοκιμάσετε άριστης ποιότητας κρέας με εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα πιάτα ετοιμάζονται σε μια ειδική σχάρα που μπορεί να προσδώσει μέχρι και γεύση καπνιστού στην πρώτη ύλη. Στο μενού που φέρει την υπογραφή του σεφ Σταύρου Σκαρπινάκη, φιγουράρουν κρέατα όλων των ειδών: από λαχταριστό κοντοσούβλι και σπαλομπριζόλα 33 μηνών ωρίμανσης μέχρι T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σας και γιαπωνέζικο Wagyu. Συνοδεύστε τα με τον πύργο πατάτας από φρέσκα chips με διάφορα τυριά, μπέικον και κρέμα παρμεζάνας, η μια πατάτα γεμιστή με απάκι κοτόπουλο, τυριά και μυρωδικά. Επιπλέον, έως τις 18.00, το De Sxara σερβίρει κλασικά μαγειρευτά με συνταγές από όλη την Ελλάδα και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Πληροφορίες Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά, τηλ. 2108080647, fb page: De Sxara
Beef Briskers
Brisket είναι η στηθοπλευρά από μοσχάρι ή χοιρινό, ένα κομμάτι κρέατος-λουκούμι που λατρεύουν να φτιάχνουν στο Τέξας, αφού το καπνίζουν πρώτα ώρες ολόκληρες πάνω σε αρωματικά ξύλα οξιάς και πεκάν. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικό brisket και στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα λιτό και προσεγμένο χώρο στην οδό Περικλέους. Το κρέας από στήθος μοσχαριού Βlack Αngus σιγοψήνεται για δέκα ολόκληρες ώρες, προτού περαστεί από το τηγάνι και φτάσει τελικά στο πιάτο σας ανάμεσα σε δυο φέτες αφράτου ψωμιού μπριος, γαρνιρισμένο με τη χειροποίητη σος που έχετε διαλέξει ανάμεσα σε 12 γεύσεις. Τα ζουμερά briskers (έτσι λέγονται τα σάντουιτς) προσφέρονται σε τρία μεγέθη και αποτελούν μια γρήγορη, νόστιμη και ποιοτική λύση για να χορτάσετε κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στο κέντρο. Κάνουν και delivery! Πληροφορίες Περικλέους 30-32, Αθήνα, τηλ. 210 3222862, www.briskers.info, fb page: Briskers Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com