Στο ύφος των εστιατορίων «Little Italy» της Νέας Υόρκης, με όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra, κουζίνα με άρωμα από την Κεντρική Ιταλία και πιστό στην farm – to table φιλοσοφία και ποιότητα των nice n easy, το Frankie είναι η νέα γαστρονομική πρόταση των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη. Με ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα που δημιούργησαν η αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Κορομπίλη και ο designer Σπύρος Κοντάκης, το Frankie σας υποδέχεται σε ένα ιστορικό κτίριο χτισμένο πριν από το 1930, στο Κολωνάκι (στο χώρο του πρώην «Rosebud» και δίπλα στο nice n easy). Το Frankie θα ανοίγει από το πρωί με αρωματικούς καφέδες και ροφήματα και θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten free και lactose free επιλογές, μία μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά αλλά και μια ευρεία γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο στο ισόγειο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα που φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες. Θα σερβίρονται πιάτα ημέρας, καθώς και πιάτα με χαμηλές θερμίδες. Το μενού επιμελείται ο Χρήστος Αθανασιάδης, chef de cuisine είναι ο Άκης Αμηράς, ενώ μαγειρεύει ο εξειδικευμένος στην Ιταλική κουζίνα Παναγιώτης Μωυσής.
Μερικά ενδεικτικά πιάτα από το μενού
Antipasti
- Piadina με μοτσαρέλα νεαρή ρόκα και προσούτο Πάρμας
- Βουβαλίσια κεφτεδάκια με peperoncino και παρμεζάνα
- Καλαμάρι με pesto κόκκινη κινόα και αβοκάντο
Ζυμαρικά
- Μοσχάρι αρκαδίας Βolognese σε κρασί barolo ,πεκορίνο τρούφας
- Bocconcini μελιτζάνα, γλυκά ντοματίνια και νεαρή ρόκα
- Nino bergese με μανητάρια πορτσίνι και κρασί marsalla
Κυρίως Πιάτα
- Tagliata bl ack Angus με νεαρή ρόκα και χρενο
- Σιγομαγειρεμένη ουρά μόσχου με orzo ολικής άλεσης και ξερό ανθότυρο
- Σολομός με γλυκοπατάτα και πράσσα μπρέζε
- Ρολό κοτόπουλο στήθος με προβολόνε και πουρέ αρακά
- Φιλέτο μόσχου με gnocchi πατάτας και τραγανό kale
Pizza
- Caprese με μοτσαρέλα Buffala και cherry ντοματίνια
- Provolone ,αυγό ποσέ και καπνιστή pancetta
- Prosciutto di parma ρόκα παρμεζάνα και λάδι τρούφας
- Καπνιστός σολομός σάλτσα ρόκας πιπεριές και ντοματίνια
Dolce
- Calzone με πραλίνα, μασκαρπόνε και acai berries
- Τυραμισού με crumble καφέ και ταπιόκα με σφένδαμο
Sandwiches
- Open face ciabatta με πουρέ αβοκάντο καπνιστό σολομό και χρένο
Πληροφορίες Σκουφά 42, Κολωνάκι Τηλ. 210 3647052 www.niceneasy.gr Facebook: frankie.restaurant Instragram: frankie.restaurant