Η κουζίνα του all time classic Mono Restaurant στην Πλάκα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, τιμά τις φρέσκες πρώτες ύλες και τα αγνά υλικά και σερβίρει ελαφριά πιάτα που προσανατολίζονται περισσότερο στη μεσογειακή κουζίνα. Ο λιτός και χαρούμενος χώρος σάς προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Το νέο μενού του εστιατορίου για το χειμώνα ’17-’18, που φέρει για ακόμη μία φορά την υπογραφή του executive chef Βασίλη Βασιλείου, ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία προτείνοντας πιάτα γεμάτα από φυσικές γεύσεις. Η ολοκαίνουρια κάρτα του, λοιπόν, αποτελείται από ενδιαφέροντα ορεκτικά- ιδανική επιλογή για την έναρξη ενός απολαυστικού γεύματος ή δείπνου. Για μια πρώτη γνωριμία με το ανανεωμένο μενού επιλέξτε το Memories (λαχανοντολμάδες με σαλάχι, μάραθο και μυρώνια, σάλτσα αυγοτάραχου αρωματισμένη με λεμονόχαρτο), το Deep Sea (καρπάτσιο μυλοκόπι με αχινό και λεμόνι τουρσί) καθώς και το Nasty Bite (ζεστό κατσικίσιο τυρί πάνω σε τραγανό ψωμί αρωματισμένο με γλυκόριζα, τζελ παντζαριού και σάλτσα περγαμόντο). Από τις σαλάτες η Winter 2017 αποτελεί άξιο εκπρόσωπο του νέου καταλόγου, η οποία περιέχει λάχανο, φριζέ, λόλλο ρόσο, σέλερι, ρόδι, παστράμι Δράμας, βινεγρκέτ από κόκκινα φρούτα, ενώ εναλλακτική επιλογή η Balmy Village με αγγούρι, σταμναγκάθι, ζεστά ντοματίνια με πιπεριά Φλωρίνης, παξιμάδια με χαρούπι, πράσινες ελιές, φέτα Βυτίνας και βινεγκρέτ ντομάτας. Όσον αφορά στα κυρίως, παρατηρούμε ενδιαφέρουσες προτάσεις και εμπνευσμένες δημιουργίες με κρεατικά και ψάρια, που πραγματικά θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. Αν είστε λάτρεις του κρέατος ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη σχάρα με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και πράσα μπραιζέ, τα μάγουλα μοσχαριού Aberdeen Black Angus σιγομαγειρεμένα για 72 ώρες με πουρέ πετροσέλινου, σπαράγγια και σάλτσα κόκκινου κρασιού, καθώς και ο χοιρινός λαιμός με χαρουπάλευρο και μπύρα, πουρέ καπνιστής γλυκοπατάτας και φασολάκια mange out αποτελεούν must. Από την κατηγορία των ψαρικών ξεχωρίζουν σίγουρα το φιλέτο φαγκρί σωτέ, με ταμπουλέ από μαύρο ρύζι με μαϊντανό, καρότο, λεμόνι τουρσί και τζελ μαϊντανού και το μυλοκόπι ποσέ σε ζωμό από πετρόψαρα με σπανάκι, μυρωδικά, λεμόνι και ταπιόκα με μελάνι σουπιάς. Ξεχωριστή θέση στο μενού του Mono κατέχουν το ριζότο και η πάστα με τα Like «Spanakopita» (ριζότο Βιαλόνε Νάνο με σπανάκι, μάραθο, μυρώνια, φέτα και τραγανά φύλλα κρούστας), παπαρδέλες με ουρά μοσχαριού μπραιζέ και New Age «Carbonara» (λιγκουίνι με καπνιστή πανσέτα, παστό κρόκο αυγού και στάχτη κρεμμυδιού) να υπόσχονται μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Μια γευστική εμπειρία ποτέ δεν θεωρείται ολοκληρωμένη αν δεν κλείσει τον κύκλο της με ένα γλυκό. Στην κατηγορία των επιδορπίων, λοιπόν, τα Smoothie apple (παρφέ λευκής σοκολάτας με πράσινο μήλο πάνω σε καμμένη μαρέγκα, τουίλ πράσινου μήλου και σορμπέ πράσινο μήλο), Choco Sin (fondant πικρής σοκολάτας, κρεμέ πικρής σοκολάτας, σάλτσα μύρτιλο, κραμπλ σοκολάτας, παγωτό με ρούμι και σταφίδες) και Rolled Baklava (τραγανά φύλλα κρούστας με ξηρούς καρπούς, κρέμα με καραμέλα γάλακτος και παγωτό με σφένδαμο και καρύδι) ιντριγκάρουν τόσο με την εικόνα, όσο και με την γεύση τους. Τέλος, ο λιτός και χαρούμενος χώρος σάς προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Tip: Ενημερωθείτε για την μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιού.
Πληροφορίες
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα Τηλ. 210 3226711 www.monorestaurant.gr Fb page: Mono Restaurant