Για να φτιάξεις ένα απολαυστικό και πάνω απ’ όλα επιτυχημένο burger θέλει μαεστρία. Κάτι, που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, γνωρίζουν αρκετά από τα στέκια της πόλης που σερβίρουν burger. Εμείς ξεχωρίσαμε τόσο εκείνα που φιγουράρουν για πρώτη φορά ανάμεσα στις επιλογές μας με πρωτότυπα υλικά και ξεχωριστή γεύση, όσο και κάποια που αποτελούν σταθερή αξία και στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Burger από ταλιάτα, φιλέτο κροκόδειλου, πάπιας, αστακού ή κροκέτα καβουριού, burger που καλείστε να «συναρμολογήσετε» μόνοι σας αλλά και πιο κλασικά σας βάζουν σε γευστικό πειρασμό. Αλήθεια εσείς ποιο απ’ όλα αυτά θα επιλέξετε;
Burger Park
Επιλεγμένες πρώτες ύλες, απόλυτη έμφαση στο χειροποίητο, αυθεντικότητα στη γεύση. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το Burger Park, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα, έχει γίνει αγαπημένο γευστικό στέκι όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και όσων αναζητούν τα πιο ποιοτικά και λαχταριστά burger της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα. Τα ψωμάκια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά από τους ίδιους, τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο 100% ελληνικό μοσχαρίσιο κιμά, οι σος είναι σπιτικές και οι πατάτες φρεσκοκομμένες στο χέρι. Τα burgers με το ζουμερό σιγοψημένο μπιφτέκι είναι φυσικά ο πρωταγωνιστής του καταλόγου. Μεγάλο σουξέ έχει το G.I. Joe με pulled pork, cheddar, αυγό και πίκλες. Από τις νέες προτάσεις, ξεχωρίσαμε επίσης το burger Τραμπάκουλας με ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι, το Nirvana με καπνιστό ζαμπόν, μπέικον, edam και smoked tomatο sauce, αλλά και το Beverly Hills με κοτόπουλο πανέ, cheddar και smoked mayo. Έχετε υπόψη ότι όλα τα burgers βγαίνουν και σε large εκδοχή (250 γρ.) με μεγαλύτερο ψωμάκι. Πληροφορίες Ευαγγελικής Σχολής 15, Βύρωνας, τηλ. 210 7600008, http://burgerpark.gr, fb page: Burger Park
Burger Joint
Το Burger Joint έχει αποδείξει εδώ και έξι χρόνια την αξία του και δικαίως συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης. Εδώ η συνταγή για burger έχει τέχνη και μεράκι που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Τα ζουμερά χειροποίητα burgers που θα δοκιμάσετε εδώ θα σας κάνουν φανατικούς θαμώνες. Πλάθονται καθημερινά από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus –δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία– και ψήνονται medium-well ώστε να είναι ζουμερά και απολαυστικά, με το που θα δοθεί η παραγγελία. Τα ψωμάκια είναι κι αυτά χειροποίητα και τα λαχανικά ολόφρεσκα και καλοδιαλεγμένα. Πολύ καλές και χορταστικές επιλογές είναι το The Duke (τυρί fontina, μπρι, δύο φέτες μπέικον, κρεμμύδι και truffle mayo), το Umami (κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo) και το The Hangover Burger (τσένταρ, μπέικον, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, τηγανητό αυτό και spicy mayo). Πληροφορίες Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260/ Δ. Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6712222, www.burgerjoint.gr, fb page: The Burger Joint
Burger Ap
Ο Άκης Πετρετζίκης άνοιξε ένα ακόμη μαγαζί στην Αγία Παρασκευή. Αυτή τη φορά για τους λάτρεις των burger. Στο Burger Ap θα βρείτε το κλασικό και αγαπημένο burger, αλλά και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές του. Εκτός από το μπιφτέκι και το κοτόπουλο, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, επίσης, η καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, το μοσχαρίσιο φιλέτο, η πάπια και το καβούρι στην πιο… τραγανή και νόστιμη εκδοχή του. Όλα συνοδεύονται από ολόφρεσκα λαχανικά και τη δική τους, ειδικά σχεδιασμένη, sauce που δίνει έξτρα νοστιμιά. Τις εντυπώσεις μας έκλεψε το Tagliata Burger, με μοσχαρίσιο φιλέτο, σος bearnaise, ντομάτα και iceberg! Πληροφορίες Ελβετίας 16, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6083607, fb page: Burger AP
Big Boy
Μετά τα επιτυχημένα Κυρ Αρίστος, Ψιψίνα και Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο οι Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και Νίκος Καλιακάτσος σε συνεργασία με τον Μιχάλη Τάσση, του αγαπημένου Cosa Nostra, αυτή τη φορά κάνουν focus στην αμερικάνικη κουζίνα, με τα ζουμερά burgers στο επίκεντρο. Στις προτάσεις του μενού του Big Boy βρίσκουμε, επίσης, ορεκτικά από διάφορα σημεία του κόσμου όπως μεξικάνικα τακίτος, ολλανδέζικες κροκέτες μοσχαριού κ.α. Στις must επιλογές το Okinawa crab burger με κροκέτα snow crab, wasabi mayo σε seppia bun από μελάνι σουπιάς. Στα συν τα cocktails που έχουν επιμεληθεί από την Barphilosophy, καθώς και οι ψαγμένες μουσικές. Πληροφορίες Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο, 210 9823273, fb page: Big Boy burgers n cocktails
Chicken Stories
Το Chicken Stories, ένα εστιατόριο γρήγορου, ποιοτικού και πεντανόστιμου φαγητού που έχει στον πυρήνα του το ολόφρεσκο ελληνικό κοτόπουλο ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής. Αρχικό δημιούργημα μιας ροδίτικης οικογένειας με μεγάλη γνώση και παράδοση στην εκτροφή κοτόπουλου, το παιδί των απογόνων του Φανούρη, του «κόκορα» που αποτελεί το logo του Chicken Stories, άνοιξε τα φτερά του και ολόφρεσκος, ανανεωμένος, ζουμερός και πεντανόστιμος εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Στην κουζίνα του πρωταγωνιστεί το φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο σε διαφορετικές μαγειρικές εκδοχές, ανάμεσα στις οποίες και το μπέργκερ με 100% φρέσκο μπιφτέκι ή φιλέτο κοτόπουλου. Πληροφορίες Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλ. Αγ. Παρασκευής, τηλ. 210 6016090, www.chickenstories.gr Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com