Σήμερα, η Sony Online Entertainment ανακοίνωσε ότι το πείραμά της με την DC Universe Online φαίνεται να λειτουργεί κάτι περισσότερο από θαυμάσια.

Αρχικά ξεκίνησε ως ένα pay-to-play MMO για PlayStation 3 και PC, ωστόσο το DCUO έγινε free-to-play την 1η Νοεμβρίου, αλλάζοντας το σύστημα με το οποίο οι παίκτες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Μια βασική έκδοση του παιχνιδιού είναι διαθέσιμη δωρεάν στον καθένα, το περιεχόμενο, όμως, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο παίκτης διευρύνεται μέσω μικρών χρηματικών αντίτιμων, βελτιστοποιώντας την εμπειρία του παιχνιδιού.

Μια τέτοια κίνηση θεωρήθηκε ρίσκο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, ήταν ένα ρίσκο το οποίο άξιζε να πάρει η εταιρεία, τουλάχιστον σύμφωνα με τους αριθμούς εγγραφής νέων παικτών. Η SOE αποκάλυψε ότι ένα εκατομμύριο νέοι παίκτες εγγράφηκαν για το DCUO την περασμένη εβδομάδα και μόνο.

Σύμφωνα με τον Lorin Jameson, Executive Director of Development της SOE, «την μετάβαση του DC Universe Online σε free-to-play έκδοση, έχει υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες η κοινότητα των gamer. Σε μόλις μία εβδομάδα μόνο, 1 εκατ. νέοι παίκτες εντάχθηκαν στο DCUO με την αναλογία ανάμεσα σε PC και PS3 να είναι 50/50».

Πηγή: proho.gr