Με το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα κορυφώνεται το Athens Photo Festival 2011 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Το Athens Photo Festival 2011, διοργανώνεται από το Ελληνικό κέντρο Φωτογραφίας με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσονται οι Νύχτες Φωτογραφίας, το πρόγραμμα Photography as Performance, το Athens Photo Inspiration 2011, portfolio reviews, masterclasses – και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Στις 18:30 θα γίνει σήμερα διάλεξη στο Αμφιθέατρο της «Τεχνόπολις» από τον Γιαν-Έρικ Λουντστρόμ με θέμα «Emotion and Fact: H Σουηδική φωτογραφία σήμερα» με ελεύθερη είσοδο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Performance as photography», σε επιμέλεια του Δημοσθένη Αγραφιώτη και τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Μισέλ Βάλεϊ, Hope, Χριστίνα Γεωργίου, Ροζίνα Ιβάνοβα, Χριστίνα-Αμαλία Χαριοκοπούλου, Μαρία-Λουίζα Μπίρη, Σοφία-Ιλιάνα Γεωργιάδη, Δημοσθένης Αγραφιώτη.