Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου έρχεται στα nice n easy με ένα αφιέρωμα στην κουζίνα της Δωδεκανήσου, κάθε Πέμπτη στα πιάτα ημέρας.
Το μεγάλο αφιέρωμα, στις «Κουζίνες της Ελλάδας» συνεχίζεται και τη νέα χρονιά με μια κουζίνα ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα – αν και ίσως όχι τόσο προβεβλημένη όσο θα της άξιζε!
Τα Δωδεκάνησα (14 στην πραγματικότητα) είχαν από τα αρχαία χρόνια μεγάλη επικοινωνία με τις ακτές της Μικράς Ασίας αλλά και της Αιγύπτου, πράγμα που χάρισε στην κουζίνα των νησιών πιάτα και αρώματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.
Η δε γεμάτη ιστορία τους από κατακτητές και εισβολείς, από τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Ενετούς και τους Φράγκους μέχρι και τους Ιταλούς, ως το 1947, έχει διαμορφώσει την ξεχωριστή κουζίνα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μενού Δωδεκάνησα
- «Πιταρούδια Ροδίτικα» (ρεβυθοκεφτέδες) σε κρέμα γιαουρτιού – 6,90 ευρώ
- «Χταποδόρυζο» Πιλάφι με φακές, χταπόδι και καραμελωμένο κρεμμύδι – 12,90 ευρώ
- «Μιρμιζέλι» από την Κάλυμνο – 7,90 ευρώ
Κριθαροκουλούρα με τριμμένη ντομάτα, λαχανικά και κοπανιστή Καλύμνου - «Τσιαπάπι» Αντιμάχειας Κω – 13,90 ευρώ
Μπούτι κοτόπουλου τηγανητό σε κουρκούτι με πελτέ κόκκινης πιπεριάς και ελαφριά aioli - «Πασά μακαρούνα» – 9,90 ευρώ
Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά όπως τα κάνουν στα Δωδεκάνησα - «Χοιρινό με το λουκούμι» – 12,90 ευρώ
Χοιρινό μαγειρεμένο με κύμινο και ζυμαρικό μάτσι
Πληροφορίες
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι (+30) 210 3617201
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά (+30) 210 8082014