Ισχυρίστηκε ένας γονέας σε δεδομένη στιγμή, σε συζήτηση με φιλικό του ζευγάρι ότι οι κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά δεν είναι παρά μόνο για παιδιά. Γρήγορα όμως διαψεύστηκε.

Συγκεκριμένα, την πρώτη στιγμή που κάθισε με τα παιδιά του απέναντι από την τηλεόραση, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ήταν εκείνη που έφερε την άμεση διάψευση του παραπάνω ισχυρισμού.

Βάζοντας στην τηλεόραση το Shaun the Sheep movie, είδε τον… αντάρτη Shaun να διαψεύδει το χαρακτηριστικό «Είσαι πρόβατο».

Αντιθέτως, ως αρχηγός του κοπαδιού και ανήσυχο πνεύμα, κυνηγάει την περιπέτεια πίσω από την πλάτη του αγρότη – ιδιοκτήτη του κοπαδιού, ο οποίος αδυνατεί να φανταστεί τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του.

novtain3

Ακολουθεί ο Πόλεμος των Κουμπιών και κυρίαρχες τις παιδικές συμμορίες. Πρόκειται για την animated έκδοση της κλασικής ταινίας του Ιβ Ρομπέρ.

Ο νικητής κερδίζει. Με έπαθλο τα κουμπιά που αποσπά η μία ή η άλλη συμμορία από τα ρούχα των αντιπάλων της. Οι παλιότεροι τη θυμούνται στη δεκαετία του ’60 όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Οι μεταγενέστεροι, τα παιδιά, θα τη γνωρίσουν στη νεότερη εκδοχή της μέσα από το Cinema για παιδιά των Novacinema.

Η λίστα των ταινιών δεν σταματάει εκεί. Το Peanuts Movie έχει ως πρωταγωνιστή, ποιον άλλο; Τον αξιότιμο Snoopy, συμπαθή σε όλους ανεξαιρέτως, μικρούς και μεγαλύτερους.

novtain2

Τέλος, στο Ηotel Transylvania, θριαμβεύει η καλοσύνη. Από ένα πρόσωπο συνυφασμένο για πάντα με τις επιθετικές του διαθέσεις εναντίον του ανθρώπινου είδους.

Στο παραθεριστικό θέρετρο της Τρανσυλβάνια, όπου ο κόμης χτίζει τον δικό του πύργο πολυτελείας για όλα τα τέρατα. Κι ενώ η ύπαρξη του Δράκουλα παραμένει κρυφή ως επτασφράγιστο μυστικό, ένας απρόσκλητος, θνητός επισκέπτης, διαταράσσει τις ισορροπίες στον πύργο.

Ο Δράκουλας δεν πίνει το αίμα του, διαψεύδοντας μεν την εικόνα που είχαμε για κάθε κόμη Δράκουλα που σέβεται τον εαυτό του, απογοητεύοντας από την άλλη όσους θα ήθελαν να τον δουν να υλοποιεί τις γνωστές εχθρικές κινήσεις του προς τους ανθρώπους.

Όσοι δεν δουν τις ταινίες την στιγμή της πρώτης τηλεοπτικής τους προβολής μπορούν να το πράξουν αργότερα με το Nova On Demand, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.