Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που αναμένεται να λατρέψουν οι φίλοι του facebook αποτελεί το Civilization World το οποίο βγαίνει στην αρένα με τα υπόλοιπα αγαπημένα παιχνίδια του site κοινωνικής δικτύωσης.

Το παιχνίδι πάει ως εξής:Ο παίκτης διοικεί μια πόλη, κατασκευάζοντας κτίρια, φυτείες και σπίτια και αναθέτοντας εργασίες στους κατοίκους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται για ελάχιστα δευτερόλεπτα συννεφάκια πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων (φρούτα για τους αγρότες ή σφυριά για τους εργάτες) τα οποία, αν συλλεχθούν, αυξάνουν τις γνωστές από το κανονικό Civilization μπάρες έρευνας, χρημάτων, πολιτισμού κοκ.

 Άλλος τρόπος αύξησής τους είναι ξοδεύοντας χρυσό στην αγορά, τον οποίο ή μαζεύει in-game ή με CivBucks, το νόμισμα που αντιστοιχεί σε πραγματικά χρήματα στο λογαριασμό ή κάρτα του παίκτη.

Οι παίκτες μπαίνουν σε βασίλεια, να ανταλλάξουν αγαθά και να πολεμήσουν εναντίων άλλων πολιτισμών ή των πανταχού παρόντων βαρβάρων. Ακόμη, μπορούν να μπουν στις πόλεις των συμμάχων τους όταν αυτοί είναι offline και να συλλέξουν τα συννεφάκια που αλλιώς θα πήγαιναν χαμένα.

Η εξέλιξη συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο (έρευνες, θαύματα, αλλαγές τεχνολογικής εποχής), κάτι που ίσως γίνει πιεστικό.

Πάρτε μια γεύση: