Η Dilek Koc, η τραγουδίστρια από την Τουρκία που έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη.

Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο Μύλο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 21:00. Η Dilek συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι.

Αγαπήθηκε ακόμη περισσότερο μέσα από το προσωπικό της album με τίτλο «Karsi» (Απέναντι) με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από την κοινή μουσική παράδοση των Ελλήνων και των Τούρκων.

Στο «Sevdalim Aman» που είναι το νέο δισκογραφικό της βήμα, περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. «Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana», «Ας βαστήξει αυτός ο μπάλος/Beberim oglan», «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman» και «Έξω ντέρτια και καημοί /Pencereden ay dogdu» είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

Μαζί της οι μουσικοί:

Σταύρος Παζαρέντζης: κλαρίνο
Γιώργος Ψάλτης: βιολί
Σάκης Γιώργου: ούτι, τραγούδι
Θανάσης Κουλεντιανός : κανονάκι
Δημήτρης Σίντο: λαούτο
Δημήτρης Παναγούλιας : κρουστά

Club – Μύλος: Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 510081