Ένα αφιέρωμα στους παλιότερους και νεότερους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές από το 1950 έως και σήμερα που, αν και δεν ζουν ανάμεσά μας, ζουν όμως σίγουρα στις καρδιές μας με το έργο τους από την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και κάθε Κυριακή στις 21.00 στο Τσάι στη Σαχάρα.

Πρωτότυπα τραγούδια σε επιμέλεια του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Τσίπη αφιερώνονται στους Μάνο Χατζηδάκι, Μάνο Λοΐζο, Γιάννη Ρίτσο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώργο Ζαμπέτα, Μανώλη Χιώτη, Μάρκο Βαμβακάρη, Άκη Πάνου, Σταύρο Κουγιουμτζή, Μανώλη Αγγελόπουλο και άλλους.

Μεταξύ των τραγουδιών, σατιρικές μουσικές παρλάτες από μία performer και δύο ηθοποιούς, θα δίνουν την χιουμοριστική άποψη της παράστασης.

Παράλληλα, η παράσταση πλαισιώνεται από την ταινία μικρού μήκους «50 χρόνια και…» δίνοντας την αίσθηση του παλιού ελληνικού κινηματογράφου τόσο θεματικά όσο και τεχνολογικά.

Η ταινία προβάλλεται τμηματικά κατά τη διάρκεια της παράστασης, δίνει το στίγμα της κάθε δεκαετίας από το 1950 και μετά και εισάγει τους θεατές στο κλίμα της εποχής και στις συνθήκες όπου οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν και μας κληροδότησαν το σπουδαίο έργο τους.

Συντελεστές μουσικής παράστασης:
Κείμενα, στίχοι, σκηνοθεσία: Λεωνίδας Τσίπης
ΤΣΕ ΚΑΙ…ΒΑΡΑ: Σταμάτης Χρήστου (πιάνο), Γιάννης Ματσινόπουλος (μπουζούκι), Ηλίας Μεχίλι (βιολί)
Τραγούδι: Θέλμα Καραγιάννη – Σταυρούλα Μανωλοπούλου
Performer: Θέλμα Καραγιάννη
Ηθοποιοί: Βασίλης Τραϊφόρος και Αλέξης Μαρτζούκος

Συντελεστές ταινίας μικρού μήκους:
Σενάριο: Λεωνίδας Τσίπης
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Γιώργος Κωνσταντινόπουλος

Πληροφορίες
Τσάι στη Σαχάρα
Λαοδικείας 18, Ιλίσια
Τηλ.: 210 7710611, 6972678611
Από Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
Ώρα: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ.