Όταν πρόκειται για έξοδο με τους φίλους η καλύτερη επιλογή είναι τα στέκια που εκτός από ποτό σερβίρουν και απολαυστικό φαγητό.

Γιατί το κους κους διαρκεί πολύ και το ποτό θέλει και την… παρέα του. Επιλέξτε κάποια από τα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας

Beauty Killed the Beast

Στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο το Beauty Killed the Beast είναι από εκείνα τα μπαρ που σίγουρα θα λατρέψεις. Καταρχήν στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933, το οποίο αδιαμφισβήτητα τραβά το βλέμμα. Ωστόσο, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η απέριττη αλλά πολύ προσεγμένη αισθητική και το πολύ φιλικό περιβάλλον. Σερβίρει προσεγμένα cocktails και νόστιμα finger food για να συνοδεύσεις το ποτό σου.

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s και θυμίζει σίγουρα καλοκαιρινές διακοπές. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο γευστικός του κατάλογος.

Frater & Soror

Στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic, ενώ οι εμπνευσμένες και comfort γεύσεις της κουζίνας αποτελούν και έναν από τους λόγους για να βρεθεί κανείς στο Παγκράτι.