H γνωστή φίρμα αυτοκινήτων, Porsche, ανακοίνωσε ότι επενδύει 150 εκατ. ευρώ στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στην πόλη Weissach, στο κρατίδιο Baden-Württemberg της Γερμανίας.

Μαζί με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκαν στη δημοσιότητα τρείς φωτογραφίες, όπου σε μία από αυτές φαίνεται ένας σχεδιαστής της εταιρίας να εργάζεται πάνω στην πήλινη μακέτα της 918 Spyder. Καιρός ήταν να πάρουμε μία καινούρια γεύση από την «ακυκλοφόρητη» ακριβότερη Porsche στην ιστορία (αφού η τιμή της αγγίζει τα 500.000€).

Στη φωτογραφία το αυτοκίνητο διαφέρει από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του πρωτότυπου που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο νέο καπό, στην μονή απόληξη της εξάτμισης αλλά και ότι στην μακέτα απουσιάζουν οι πλαϊνές οπές πίσω από τις πόρτες. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν αυτή  η εικόνα θα είναι η τελική έκδοση παραγωγής.

Όσον αφορά την επένδυση των 150 εκατ. ευρώ, με αυτά θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα, καθώς και ένα καινούριο πλήρως εκσυγχρονισμένο κέντρο σχεδιασμού. Στο κέντρο θα στεγάζεται και το ηλεκτρικό τμήμα της εταιρίας που το ονομάζει “electronic-integration center” στο οποίο θα κατασκευάζονται αρκετά μέρη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, με ορισμένα από αυτά να είναι και για την 918 Spyder.