Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW ετοιμάζει μία μεγάλη λιμουζίνα που θα εντάξει στην «i» σειρά της, με το όνομα i5 ή i7, την οποία θα παρουσιάσει πιθανότατα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Ειδικότερα, το νέο βαυαρικό project έχει την κωδική ονομασία F18 PHEV και πρόκειται για ένα υβριδικό plug-in πρωτότυπο μοντέλο που μπορεί να συνδυάζει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με την κίνηση από μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι 4κύλινδρος με απόδοση 245 ίππους που συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Επίσης, θα υπάρχουν δύο ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ ένα εμπρός και ένα στον πίσω άξονα με ισχύ 204 και 95 ίππους αντίστοιχα, ενώ συνολικά το μοντέλο μπορεί να αποδώσει 544 ίππους.

Παράλληλα, το εν λόγω μοντέλο-και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με μπροστινή ή πίσω κίνηση μέχρι 130 χλμ. και σε υβριδική επιλογή με κίνηση και στους 4 τροχούς.

Αναφορικά τώρα με το σχεδιασμό και το πάτωμα του i5 ή i7, οι φήμες θέλουν να είναι ένα μεγάλο sedan, που θα πατά στην πλατφόρμα της νέας 5άρας, ενώ στιλιστικά θα δεχθεί επιρροές από τη Σειρά 6 Gran Coupe και την επόμενη γενιά της Σειρά 7. Επιπλέον, όταν λανσαριστεί το συγκεκριμένο μοντέλο θα σταθεί απέναντι από το αμιγώς ηλεκτρικό Tesla S.

Πηγή: autotriti.gr