Η Bridgestone, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στα ελαστικά και το καουτσούκ που παρέχει λύσεις για ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα, και η EV Box, πάροχος λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ανακοίνωσαν μια νέα, μακροπρόθεσμη συνεργασία για την επέκταση των υποδομών φόρτισης της Ευρώπης με την εγκατάσταση έως 3.500 νέων σταθμών φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα δίκτυα όπως το Speedy και το First Stop. Το πενταετές αυτό σχέδιο, θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο δίκτυο φόρτισης της Bridgestone θα αποτελείται από κανονικούς και γρήγορους σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους σε στρατηγικές τοποθεσίες και θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο ιδιωτικών όσο και οχημάτων στόλου. Θύρες γρήγορης φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διαδρομές υψηλής ζήτησης για γρήγορη φόρτιση όσων μετακινούνται. Η συνεργασία θα διευκολυνθεί μέσω του συνεργάτη της EVBox, TSG – φροντίζοντας για τη σύναψη συμβάσεων και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Χάρη στη συνεργασία των δυο εταιριών, οι οδηγοί και οι στόλοι ΗΟ θα έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, που αποτελείται από ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης και 3.500 νέους, μέσω μιας μοναδικής λύσης: μιας ειδικής κάρτας ή μίας εφαρμογής για κινητά, μέσω του λογισμικού διαχείρισης φόρτισης της EVBox. Παρέχοντας πρόσβαση σε όλες αυτούς του σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, η εφαρμογή (ή η κάρτα) προσφέρει επιπλέον ευκολία και αποτελεσματικότητα στους χρήστες της, μέσω μίας κεντρικής πλατφόρμας πληρωμών και τιμολόγησης, παρέχοντας δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες επαναφόρτισης, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες της να ταξιδέψουν από τη Σεβίλλη στο Ελσίνκι χρησιμοποιώντας την ίδια μοναδική λύση.

Μέσω της συνεργασίας με την EVBox, το δίκτυο λιανικής πώλησης της Bridgestone θα προσφέρει επίσης στους οδηγούς ΗΟ τη δυνατότητα να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους σταθμούς φόρτισης ΗΟ, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΗΟ, ως περισσότερο βιώσιμη επιλογή κινητικότητας.