Σε τελευταίες του δηλώσεις, ο CEO της Audi, Rupert Stadler, είπε πως η εταιρεία του δουλεύει εντατικά πάνω στο Q8, το οποίο στοχεύει πρωτίστως στις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής, όπου τα coupe αισθητικής SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το μεγαλοστέλεχος της Audi θεωρεί πως ένα μεγαλύτερο μοντέλο από το πρόσφατα λανσαρισμένο Q7 δεύτερης γενιάς, θα ενδυναμώσει τη θέση της Audi στο σκηνικό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, ο Stadler αισιοδοξεί πως το εν λόγω μοντέλο θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ο στόχος της κίνησης αυτής των ανθρώπων της Audi είναι προφανής, καθώς επιθυμούν να απαντήσουν με τη σειρά τους στις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe.

Η μελλοντική Q ναυαρχίδα της Audi αναμένεται να έχει μήκος άνω των 5 μέτρων, ενώ για τη μορφή της θα είναι υπεύθυνος ο αρχισχεδιαστής της φίρμας, Marc Lichte.

Σε μεγάλο βαθμό θα στηρίζεται στο εικονιζόμενο νέας γενιάς Audi Q7, οπότε θα πατήσει και αυτό στην 2ης γενιάς πλατφόρμα MLB του ομίλου. Η παλέτα των κινητήρων θα διαθέτει V6 και V8 σύνολα βενζίνης, αλλά και μοτέρ πετρελαίου.


Επιπλέον, με βάση παλαιότερες δηλώσεις μεγαλοστελεχών της Audi, το Q8 θα έχει και υβριδική plug-in έκδοση, αλλά και μία αμιγώς ηλεκτρική, η οποία θα κοντραριστεί στις ΗΠΑ με το Tesla Model X.

Λόγος γίνεται για το Q8 e-tron, το οποίο θα ενσωματώνει την τεχνολογία του supercar R8 e-tron, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -στον μπροστινό και τον πίσω άξονα- που θα του παρέχουν αυτονομία περίπου 300 χλμ. Τέλος, φημολογείται πως θα υπάρξει και «καυτή» έκδοση RS Q8, η οποία θα διαθέτει 4λιτρο V8 twin-turbo μοτέρ.

 

Πηγή: autotriti.gr