Πριν από περίπου δύο μήνες, κυκλοφόρησε η φήμη πως η Honda ετοιμάζει για το 2016 ένα μικρό roadster με βάση το S660 concept του 2013. Πλέον, το γύρο του κόσμου κάνουν ορισμένες σκαναρισμένες εικόνες από το φυλλάδιο του Honda S660.

Το μοντέλο παραγωγής διαθέτει μια ευμεγέθη μάσκα, φωτιστικά σώματα που «τραβιούνται» προς τα πίσω και μικρές εισαγωγές αέρα. Η οροφή είναι υφασμάτινη, ενώ πίσω εντύπωση προκαλούν τα τριγωνικά φανάρια και ο σπορ προφυλακτήρας.

Το εσωτερικό, πάλι, είναι πιο «συγκρατημένο» από εκείνο του πρωτότυπου μοντέλου. Προεξάρχοντα χαρακτηριστικά του είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σύστημα infotainment που μοιάζει με smartphone, οι μεταλλικές «πινελιές» στο διάκοσμο και το τριάκτινο τιμόνι.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι δύσκολο να εξαχθούν. Ωστόσο, το ιαπωνικό roadster θα έχει μήκος 3.395, πλάτος 1.475 και ύψος 1.180 χλστ.

Από τα έγγραφα προκύπτει πως το εν λόγω μοντέλο θα παίρνει κίνηση από ένα 3κύλινδρο σύνολο απόδοσης 64 ίππων και 104 Nm. Στάνταρ θα είναι το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά το όχημα εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Σίγουρα τα πιο πάνω νούμερα δεν είναι εντυπωσιακά, ωστόσο το βάρος των 830 κιλών αναμένεται να σώσει την «παρτίδα» των επιδόσεων, αν και η τελική ταχύτητα είναι της τάξης των 140 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr