Για το 2016 έχει προγραμματίσει η BMW το λανσάρισμα της νέας Σειρά 1, η οποία θα αποκτήσει για πρώτη φορά sedan αμάξωμα, ενώ θα πατά στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, η βαυαρική φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά της Σειρά 1, στη γκάμα της οποίας θα προστεθεί για πρώτη φορά και sedan έκδοση, προκειμένου να σταθεί απέναντι από το Audi A3 Sedan και τη Mercedes CLA.

Ταυτόχρονα, οι πηγές μας τονίζουν ότι η νέα γενιά της «οικογένειας» BMW Σειρά 1 σε hatchback, sedan και crossover version θα πατήσει στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα (UKL), που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία στην BMW Σειρά 2 Active Tourer και στο νέο MINI Couper.

Μάλιστα, από τις αποκλειστικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από τους κατασκόπους μας παρατηρούμε ότι η νέα BMW Σειρά 1 θα αποκτήσει μια πιο μεγάλη μάσκα μπροστά, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά, ενώ οι προβολείς γίνονται πολυγωνικοί με φώτα ημέρας LED, που σε συνδυασμό με τις «νευρώσεις» στο καπό του αυτοκινήτου, δίνουν ένα πιο δυναμικό τόνο στη νέα γενιά του μικρομεσαίου γερμανικού μοντέλου. Αναφορικά τώρα με τη sedan έκδοση της νέας BMW Σειρά 1 στο πίσω μέρος, θα έχουμε μια μικρότερη εκδοχή του αντίστοιχου τμήματος της Σειρά 3, με την οροφή να «πέφτει» ομαλά πάνω στο πορτμπαγκάζ.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα Σειρά 1 φαίνεται ότι θα τροφοδοτηθεί από τα νέα 1.500άρια, 3κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και diesel της εταιρείας, καθώς και από τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα (δεν αποκλείεται επίσης η νέα Σειρά 1 να εφοδιάζεται και με το καινούργιο 3κύλινδρο μοτέρ βενζίνης των 1,2 λτ. που είδαμε στο ΜΙΝΙ).

Τέλος, οι φήμες κάνουν λόγο για το ντεμπούτο της νέας BMW Σειρά 1, που σε πρωτότυπη μορφή αναμένεται να δούμε την επόμενη χρονιά σε κάποιο Σαλόνι Αυτοκινήτου, ενώ το εν λόγω μοντέλο προβλέπεται να μπει στην παραγωγή το 2016.

Πηγή: Autotriti.gr