Τα προεόρτια άρχισαν, με την πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία του νέου Mazda MX-5, που θα αποκαλυφθεί επίσημα σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα πιο συζητημένα νέα μοντέλα της φετινής χρονιάς. Και, βέβαια, για ένα από τα πλέον ποθητά.

Λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του, η Mazda εντέχνως διαρρέει μια teaser φωτογραφία του ολοκαίνουργιου MX-5, η οποία, όμως, δεν αποδεικνύεται διόλου αποκαλυπτική.

Όπως και να έχει, πάντως, αυτά που ήδη γνωρίζουμε για το νέο roadster των Ιαπώνων -στο οποίο μάλιστα θα βασιστεί και η αντίστοιχη ιταλική παραλλαγή στα χρώματα της Alfa Romeo- είναι πως θα χρησιμοποιεί ένα νέο και ελαφρύτερο πλαίσιο της γενιάς SkyActiv (αντίστοιχο σε φιλοσοφία και εφαρμογές με εκείνο των Mazda3 και Mazda6 με το οποίο εξοικονομήθηκαν περί τα 100 στο σύνολο κιλά), η κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες θα είναι μοιρασμένη σε ποσοστό 50:50, ενώ οι 4κύλινδροι κινητήρες που θα το κινούν (2,0 και 1,5 λίτρων, με φυσική αναπνοή) θα είναι τοποθετημένοι πιο κοντά στο ακόμα πιο χαμηλό, σε σχέση με το παρελθόν, κέντρο βάρους του αμαξώματος, ενώ, όπως πάντα, η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Υπομονή, λοιπόν, λίγες ακόμα μέρες.

Πηγή: 4troxoi.gr