Στα τέλη του 2015, η «οικογένεια» της Mercedes C-Class θα αποκτήσει και «ανοικτή» έκδοση με υφασμάτινη οροφή, ένα μοντέλο που βρίσκεται σήμερα στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης.

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει μια ολόκληρη «οικογένεια» μοντέλων γύρω από την C-Class, η οποία -εκτός από την «κανονική» και τη station wagon έκδοση- θα περιλαμβάνει εκδοχές cabrio και coupe, αλλά και μία 4θυρης-κουπε αισθητικής, την CLC, όπως και μία έκδοση με μακρύ μεταξόνιο.

Η Mercedes C-Class Cabriolet θα εξοπλίζεται με υφασμάτινη οροφή στη λογική της E-Class Cabriolet, προκειμένου να περιοριστεί το βάρος της, ενώ θα φέρει τα συστήματα AIRSCARF και AIRCAP της εταιρείας.

Οι κινητήρες θα προέρχονται από την γκάμα της C-Class, ενώ ήδη προγραμματίζεται η κορυφαία C63 AMG Cabriolet, η οποία θα φέρει ένα 4λιτρο twin-turbo V8 μοτέρ απόδοσης 480 ίππων. Φυσικά, το «παρών» θα δώσουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις.

Η C-Class Cabriolet θα κάνει πιθανότατα ντεμπούτο το Σεπτέμβριο του 2015 στο Frankfurt Motor Show, με την εμπορική της «σταδιοδρομία» να προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2016.

Λίγο νωρίτερα θα έχει κάνει την εμφάνισή της η coupe εκδοχή του γερμανικού μεσαίου μοντέλου.

Πηγή: autotriti.gr