Γιορτάζοντας τις επιτυχίες στο Super GT με την Z4 GT3, η BMW Ιαπωνίας παρουσίασε μία συλλεκτική έκδοση του αυτοκινήτου, την Z4 sDrive20i GT Spirit, η οποία θα παραχθεί σε 60 μόλις αντίτυπα.

Η BMW Japan παρουσίασε μία special έκδοση της Z4, την «sDrive20i GT Spirit». Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε με αφορμή το 1-2 που έκανε η αγωνιστική ομάδα BMW Sports Trophy στη σειρά Super GT με τα Z4 GT3.

Μόνο 60 μονάδες του εν λόγω οχήματος θα παραχθούν και θα στηριχθούν στην έκδοση sDrive20i με το εξοπλιστικό πακέτο M Sport. Είναι βαμμένο στο Alpine White χρώμα και διαθέτει μαύρη γρίλια στην εμπρόσθια μάσκα. Φέρει τροχούς «Μ» 19 ιντσών, ενώ το σχετικό λογότυπο εμφανίζεται και στα μαρσπιέ. Στο εσωτερικό συναντάμε αλουμινένια πεντάλ, αλλά και συνδυασμό δέρματος και Alcantara με πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Όπως και η «κανονική» έκδοση, η BMW Z4 sDrive20i GT Spirit παίρνει κίνηση από ένα 4κύλινδρο 2λιτρο turbo μοτέρ βενζίνης, το οποίο αποδίδει 184 ίππους ισχύος και 270 Nm ροπής. Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και να έχει μία τελική ταχύτητα της τάξης των 235 χλμ./ώρα, όταν εξοπλιστεί με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr