Η Spyker φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό εντός των συνόρων της, αφού μια άλλη ολλανδική εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων, η Saker αποκάλυψε πριν λίγες μέρες δύο νέα μοντέλα. Σχεδιασμένα για χρήση μόνο στην πίστα, το Saker RapX και το Saker Sniper τιμώνται γύρω στις 50.000 ευρώ.

Η ολλανδική εταιρία αποκάλυψε πως τα Saker RapX και Saker Sniper θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σε ό, τι αφορά τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.

Ο σχεδιασμός της νέας σειράς Saker διαφέρει από τα παλαιότερα μοντέλα της Saker. Όπως διαφέρει και το βάρος τους. Τα καινούργια μοντέλα θα είναι πολύ ελαφρύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν καλύτερη σχέση βάρους ιπποδύναμης. Τόσο το Saker RapX όσο και το Saker Sniper εφοδιάζονται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Subaru, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Συγκριτικά με άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα με παρόμοια απόδοση, το κόστος των Saker RapX και Sniper είναι το μισό. Συγχρόνως η εταιρεία παραμένει ανοικτή σε προτάσεις για την αγορά των αυτοκινήτων της για κίνηση στο δρόμο. Αν και για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν κάποιες νομικές εκκρεμότητες.

Ο Huub Vermeulen, διοργανωτής αγώνων, ο οποίος δραστηριοποιείται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1967, αναφέρει πως ένα Saker είναι η κατάλληλη επιλογή για ανθρώπους που ψάχνουν να περάσουν μια μέρα με το αυτοκίνητό τους σε μια πίστα, ή για εκείνους που αναζητούν αγωνιστικό αυτοκίνητο.

«Αν έχετε τα χρήματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε άλλα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, ένα Spyker. Και μετά; Γιατί να μην αγοράσει ένα αυτοκίνητο που σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε γρήγορες διαδρομές στην πίστα;» αναρωτήθηκε ο Huub Vermeulen.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, το ανοικτό αυτοκίνητο κοστίζει 47, 950, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για την κλειστή έκδοση θα πρέπει να πληρώσουν ένα έξτρα τίμημα 2.000 ευρώ.

Πηγή: auto24.gr