Η Porsche επιβεβαίωσε ότι οι νέες γενιές των Boxster και Cayman θα τροφοδοτούνται από 4κύλινδρους κινητήρες -στο πλαίσιο του downsizing- ακόμα και οι ισχυρότερες εκδόσεις τους GTS με 400+ ίππους.

Σύμφωνα με τον Matthias Muller, επικεφαλής της Porsche η γερμανική εταιρεία θα «επιβάλλει» νέους κανόνες downsizing στα μοντέλα της, αρχής γενομένης από τη νέα Macan, η οποία μέσα στο έτος θα εφοδιαστεί από ένα νέο 4κύλινδρο μοτέρ.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι ενέργειες της εταιρείας για μικρότερου κυβισμού -και άρα λιγότερο ενεργοβόρους κινητήρες- θα έχουν και συνέχεια, αφού ο Muller επιβεβαίωσε ότι οι νέες γενιές των Boxster και Cayman θα φέρουν καινούργια υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ με 4 κυλίνδρους. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ακόμα και οι ισχυρότερες GTS εκδόσεις -που θα υπάρξουν- θα φέρουν τα ίδια turbo μοτέρ, αναβαθμισμένα ώστε να αποδίδουν 400 ίππους ή ακόμα περισσότερους, αν χρειαστεί.

Να σημειώσουμε τέλος ότι και στην αγωνιστική 919 Hybrid χρησιμοποιείται ένα νέο V4 μοτέρ της Porsche, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα.

Πηγή: autotriti.gr