Οι πρώτες φωτογραφίες διέρρευσαν από το νέο Honda Civic Type-R concept, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η ιαπωνική φίρμα μπορεί να μην μας παρουσίασε το μοντέλο παραγωγής του πολυαναμενόμενου Civic Type-R, ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρόκειται να έχει πολλές διαφορές από το πρωτότυπο μοντέλο και παράλληλα θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή.

Το μοντέλο παραγωγής έχει δρομολογηθεί να λανσαριστεί το 2015 και η Honda χαρακτηρίζει το νέο Type-R ως ένα «αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δημόσιο δρόμο».

Από τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνουμε ένα δυναμικό και σπορτίφ μοντέλο, που είναι βασισμένο σχεδιαστικά στο αμάξωμα του Civic και «φοράει» ένα φαρδύ body kit. Ο εμπρός «αγριεμένος» προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει δύο σειρές από LED στην αριστερή και δεξιά πλευρά.

Επίσης, φέρει έναν νέο διαχύτη στο πίσω τμήμα που ενσωματώνει δύο διπλές χρωμιομένες εξατμίσεις, ενώ διαθέτει μια μεγάλη πτέρυγα στο πίσω μέρος και μεγάλες μαύρες ζάντες αλουμινίου με φινιρίσματα χρωμίου.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, οι φήμες κάνουν λόγο για έναν νέο 2λιτρο τούρμπο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει από 280 ως 305 ίππους και θα μεταφέρει την κίνηση στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Πηγή: autotriti.gr