Οι κορυφαίοι Γερμανοί κατασκευαστές συχνά πυκνά επιλέγουν συνεργασίες με την ιαπωνική βιομηχανία.

Στη λογικό αυτή η Porsche, επέλεξε από τη σειρά advan της Yokohama το Sport V105 N-0, ως στάνταρ ελαστικό για το μοντέλο Panamera, το premium sedan της μάρκας και ένα εκ των καλύτερων πολυτελών αυτοκινήτων, υψηλών επιδόσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα εξοπλίζεται εργοστασιακά με τα παραπάνω ελαστικά, διαστάσεων 255/40ZR20 (101Y) εμπρός και 295/35ZR20 (105Y) πίσω.

Να θυμίσουμε πως η ίδια φίρμα λίγα χρόνια πριν είχε επιλέξει σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της 911 τα επίσης ιαπωνικά Toyo.

To Advan Sport V105 N-0, αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche, για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ενώ το σήμα N-0 πάνω στο ελαστικό, υποδηλώνει την έγκριση του κορυφαίου κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά ελαστικών, που λανσαρίστηκε αρκετά πρόσφατα στην αγορά, έλαβε κορυφαία κατάταξη στις σχετικές δοκιμές του περιοδικού Evo, σαρώνοντας τη βαθμολογία στις κατηγορίες «Wet handling» (χειρισμός σε βρεγμένο οδόστρωμα), ενώ ήδη, έχει τοποθετηθεί ως εργοστασιακό ελαστικό σε αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως τα τελευταίας γενιάς Audi RS6 και RS7,