Μετά τη Mercedes S65 AMG, που παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες το Νοέμβριο και είναι το ισχυρότερο μοντέλο της S-Class, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να φέρει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ την ερχόμενη εβδομάδα τη νέα Mercedes S600, η οποία θα εφοδιάζεται με τον ίδιο V12 κινητήρα (όπως και η S65 AMG), αλλά με μικρότερη ιπποδύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, από ανεπίσημες φωτογραφίες που διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό και το πίσω τμήμα του νέου μοντέλου, βλέπουμε ότι η νέα Mercedes S600 φέρει το λογότυπο της έκδοσης και διαθέτει 2 διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τροφοδοτείται από το 6λιτρο V12 διπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, που θα αποδίδει για την περίσταση 530 ίππους και 830 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με το 7G-Tronic Plus κιβώτιο και έτσι η S600 θα μπορεί να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. και να πιάσει την τελική των 250 χλμ./ώρα (με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας). Επίσης, η κατανάλωσή της αναμένεται να βρίσκεται στα 11,3 λτ./100 χλμ.

Επιπλέον, οι φήμες θέλουν το εν λόγω μοντέλο να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο. Επιπροσθέτως, θα εξοπλίζεται προαιρετικά με το σύστημα head-up display, καθώς και το νέο σύστημα Magic Body Control, το οποίο θα περιλαμβάνει μια κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό παρμπρίζ, που θα «σαρώνει» το δρόμο, ώστε η ανάρτηση του κάθε τροχού ή και όλων μαζί να προσαρμόζονται αναλόγως, σε αστραπιαίο χρόνο (1 κλάσμα του δευτερολέπτου), για μεγαλύτερη άνεση κι ασφάλεια των επιβαινόντων, όπως επίσης και με κεραμικά φρένα (προαιρετικά).

Πηγή: autotriti.gr