Η Renault σχεδιάζει ένα νέο μικρό υβριδικό όχημα plug-in που θα βασιστεί στο αμιγώς ηλεκτρικό ZOE και το σχεδιασμό του Clio, για να το παρουσιάσει το 2014, ως concept που θα «καίει» μόνο 2λτ./100 χλμ.

Σύμφωνα με τον Remi Bastien, επικεφαλής Έρευνας και Τεχνολογίας της γαλλικής φίρμας, «στα σκαριά βρίσκεται ένα νέο μικρό υβριδικό plug-in μοντέλο, το οποίο θα έχει ως βάση τις διαστάσεις, το σχεδιασμό και την άνεση του Clio», ενώ θα «αξιοποιηθεί και η τεχνογνωσία από το αμιγώς ηλεκτρικό ZΟΕ».

Ειδικότερα, ο Bastien τόνισε ότι το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2014, σε κάποιο Σαλόνι αυτοκινήτου και θα εφοδιάζεται από έναν κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ (χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία), ώστε το εν λόγω πρωτότυπο να διαθέτει κατανάλωση μόλις 2 λτ./100 χλμ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στόχος της μάρκας είναι όταν βγει στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο να «μην στοιχίζει μια περιουσία», αλλά να διαθέτει «πρωτοποριακή τεχνολογία σε προσιτή τιμή».

Από την άλλη, ο Bastien σημείωσε ότι το ZOE είναι μια πολύ καλή λύση στα E.V. οχήματα, αλλά θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω το βάρος του και να αυξηθεί η αυτονομία του και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι γάλλοι μηχανικοί.

Πηγή: autotriti.gr