Η Renault θα επενδύσει 2 δις ευρώ το επόμενο διάστημα, όπως είχε δεσμευτεί, στην κατασκευή νέων μοντέλων, ενώ θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις οχημάτων εκτός Ευρώπης στο 60% της παραγωγής της.

Με το που ανέλαβαν καθήκοντα οι δύο νέοι επικεφαλής της Renault –μετά την αποχώρηση του CEO Carlos Tavares- o 50χρονος Thierry Bollore (CCO) και ο 59χρονος Jerome Stoll (CPO) ανακοίνωσαν τα πλάνα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, επιβεβαίωσαν ότι πριν το τέλος του έτους θα δημοσιοποιήσουν το σχέδιο 2014-2016 της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ επεσήμαναν ότι θα τηρήσουν το πρόγραμμα επενδύσεων 2 δις ευρώ μέχρι το 2013 στην παραγωγή νέων μοντέλων. Επίσης, ανέφεραν ότι στο πλάνο μέχρι το 2016 είναι να φέρουν και νέες επενδύσεις, ενώ επιθυμούν το 55-60% της παραγωγής να κατευθύνεται σε αγορές εκτός Ευρώπης, καθώς οι αναπτυσσόμενες περιοχές υπόσχονται καινούργια μερίδια και κέρδη, αφού μάλιστα ο όμιλος Renault κατέχει την τρίτη θέση σε πωλήσεις έξω-ευρωπαϊκά.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει κι ο προσωρινός CEO του ομίλου Nissan-Renault, Carlos Ghosn, επιδίωξή του είναι μέχρι το 2016 κι οι δύο κατασκευάστριες εταιρείες να προσθέσουν στην κερδοφορία τους 4 δις ευρώ συνολικά.

Τέλος, ο Bollore, που θα επιβλέπει την παραγωγή μοντέλων της Renault, τόνισε ότι ο όρος «ελκυστική γκάμα προϊόντων» σε συνάρτηση με την «εξοικονόμηση ενέργειας», στην οποία μπορούν να συμβάλλουν οι ιάπωνες εταίροι, περικλείει την υψηλή ποιότητα, το περιορισμένο κόστος και την αυξημένη πώληση μοντέλων.

Πηγή: autotriti.gr