Στοχεύοντας απευθείας στη Mercedes Β-Class και τη μελλοντική MPV εκδοχή του Audi A3, η ΒΜW πρόκειται να παρουσιάσει μια πολυχρηστική έκδοση της Σειράς 1.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και αναμένεται να διαθέτει και 7θέσια έκδοση.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, κατασκοπευτική εικόνα, το νέο μικρομεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Active Tourer Outdoor, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση Outdoor Friedrichshafen, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δυναμικό.

Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου, αναμένουμε να είναι παρόμοιο με εκείνο της Σειράς 1, ενώ η γερμανική εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρακτικότητας που είναι το βασικό στοιχείο της κατηγορίας.

Εξάλλου όπως είναι ήδη γνωστό, η πολυχρηστική version της Σειράς 1 θα βασιστεί στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW, την «UKL1» και αναμένεται να δανείζεται τους υπάρχοντες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που διαθέτει το μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας.

Επίσης, αναμένουμε το νέο μοντέλο να κάνει το ντεμπούτο του με το νέο 1.500αρη τούρμπο κινητήρα της BMW, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μια υβριδική έκδοσή του, με δεδομένο ότι το πρωτότυπο Active Tourer εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και έχει συνολική απόδοση 190 ίππων και 200 Nm ροπής.

Tέλος, σημειώνουμε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η κωδική ονομασία του μοντέλου (Σειρά 1 GT, ή Σειρά 1 Sportvan).

Πηγή: autotriti.gr