Την άποψη ότι φέτος αντίπαλος του είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και όχι το μονοθέσιο της Red Bull –όπως ίσχυε πέρυσι- εξέφρασε ο Φερνάντο Αλόνσο.

O Ισπανός πιλότος της Ferrari τόνισε πως ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής προηγείται στο κυνήγι του τίτλου επειδή απλώς κάνει καλύτερη δουλειά, δεδομένου ότι το μονοθέσιο της Red Bull δεν είναι πολύ πιο μπροστά από αυτά των υπολοίπων.

«Προς το παρόν ανταγωνιζόμαστε τον Σεμπάστιαν. Τα μονοθέσια μας ήταν παρόμοια στην αρχή της σεζόν, ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος του 2012 ότι δεν ανταγωνιζόμασταν τον Σεμπαστιάν ή τον Μαρκ, αλλά το μονοθέσιο και τον ρυθμό της Red Bull. Τότε κάποιοι ίσως να με παρεξήγησαν.

Το μόνο που είχα πει τότε ήταν ότι είναι πολύ δύσκολο να τρέχεις κόντρα σε μία ομάδα που τερματίζει στην πρώτη και στη δεύτερη θέση σε κάθε αγώνα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει φέτος. Ο Σεμπάστιαν είναι στην πρώτη θέση γιατί απλώς κάνει πολύ καλή δουλειά», ήταν τα λόγια του Ισπανού πιλότου για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Από τη στιγμή που δεν απέχουμε 50 ή 60 βαθμούς από τον τον πρωτοπόρο δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας. Ο Σεμπάστιαν πέρυσι ήταν 44 βαθμούς πίσω μου και τελικά πανηγύρισε τον τίτλο. Τα πάντα είναι πιθανά».

Πηγή: sport-fm.gr