Οι αλλαγές που έχει δεχθεί το ανανεωμένο Mini Countryman αφορούν κυρίως στην καμπίνα. Η ουσία όμως, είναι ότι το πιο πρακτικό Mini συνεχίζει να είναι οδηγοκεντρικό και ιδιαίτερα ευχάριστο στην οδήγηση.

Πέρα από όλο το Lifestyle και το Mini σχεδιασμό, το Countryman είναι το μόνο σύγχρονο Mini, μέχρι σήμερα, που έχει αρκετό χώρο να φιλοξενήσει με σχετική άνεση μέχρι και 5 ενήλικες και το μόνο που προσφέρει έναν οικογενειακών διαστάσεων χώρο αποσκευών.

Εσωτερικό-Χώροι: Mε βελτιωμένη εργονομία και πενταθέσια διάταξη

Σε γενικές γραμμές, η ευχάριστη και ποιοτική εικόνα στο εσωτερικό δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα πακέτα εξοπλισμού και στις ταπετσαρίες, με σκοπό να γίνει πιο εύκολη η υπόθεση της εξατομίκευσης.

Κινητήρας-επιδόσεις: Πάει, αλλά «διψάει»

Το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο άμεσου ψεκασμού των 1,6 λίτρων με το twin scroll τούρμπο διαθέτει πολιτισμένη λειτουργία, αποδίδει με γραμμικό τρόπο τους 184 ονομαστικούς ίππους και έχει πολλή ροπή από τις χαμηλές στροφές.

Ο εν λόγω κινητήρας ταιριάζει «γάντι» με το τετρακίνητο Countryman κινώντας το γρήγορα στις επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει παράγοντας ευχάριστη, σπορτίφ χροιά.

Στο δρόμο: Απολαυστικό σε άσφαλτο και χώμα

Τις εντυπώσεις κλέβει το ιδιαίτερα ακριβές, άμεσο και με πολύ καλή πληροφόρηση τιμόνι, χαρακτηριστικό που σε συνδυασμό με το δυνατό κινητήρα και τη σφιχτή ρύθμιση της ανεξάρτητης ανάρτησης προσφέρει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Πατώντας το κουμπί Sport, η απόκριση στο γκάζι τονίζεται και το τιμόνι βαραίνει.

Πηγή: autotriti.gr