Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη γενιά του Audi A4 θα κάνει την εμφάνισή της το επόμενο έτος. Το μεσαίο γερμανικό μοντέλο θα διατίθεται και πάλι σε σεντάν και στέσιον βάγκον εκδόσεις.

Το νέο μοντέλο θα έχει ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο από το υπάρχον μοντέλο, ενώ το αμάξωμα θα είναι κατά 100 κιλά πιο ελαφρύ, για να αυξήσει τις επιδόσεις και να μειώσει τους ρύπους.

Ως προς τα μηχανικά σύνολα τώρα, η γερμανική εταιρεία θα συμπεριλάβει και τον 1,4 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων που είδαμε στο νέο A3 (το οποίο μειώνει την κατανάλωση κατά 0,5λτ./χλμ).

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη και μια υβριδική εκδοχή, η οποία θα χρησιμοποιεί έναν TFSI 2,0 λτ. σε συνδυασμό με 2 ηλεκτροκινητήρες και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Από την άλλη, η εξωτερική αισθητική της νέας γενιάς του Audi A4 θα το φέρει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο μεγαλύτερο A6, κερδίζοντας σε επιβλητικότητα και κύρος.

Στο δυναμισμό πάντως του σχήματος θα συμβάλει και η αναμενόμενη μείωση του συνολικού του ύψους, η οποία βέβαια θα ωφελήσει και την αεροδυναμική.

Πηγή: autotriti.gr