Η Maserati ετοιμάζεται να φτιάξει μία μεγαλύτερη και πολυτελέστερη GranTurismo και μια μικρότερη κι ελαφρύτερη GranSport, η οποία θα «εμπνεύσει» και τη GranCabrio.

H ιταλική φίρμα ανακοίνωσε, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Harald Wester, τα επόμενα πλάνα της, για την εμπλουτισμένη γκάμα των δίπορτων πολυτελών coupe, με ορίζοντα το 2016.

Πιο αναλυτικά, ο Wester υποστήριξε ότι η GranTurismo είναι ένα καθιερωμένο supercar, το οποίο όμως για να συνεχίσει να πορεύεται επιτυχώς, θα πρέπει να αλλάξει κατηγορία και να μεγαλώσει.

Η GranTurismo πιθανώς να γίνει 4θέσια στην επόμενή της γενιά, αλλά σίγουρα θα γίνει πιο πολυτελής. Μάλιστα, σε συνέχεια των δηλώσεών του εξέφρασε την άποψη, ότι η ανοικτή έκδοση του μοντέλου, η Maserati GranGabrio, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει τα χνάρια της υπάρχουσας GranSport, παρά της επόμενης GranTurismo.

Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα η GranSport να αλλάξει θέση στη νέα γενιά της και να γίνει μικρότερη κι ελαφρύτερη, προκειμένου η Maserati να επεκτείνει τη γκάμα των σπορ μοντέλων, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω.

Άλλωστε η καλή εμπορική πορεία, που είχαν η GranSport και η GranTurismo, τους κάνει να σκεφτούν ότι τρία πλέον μοντέλα coupe (και με τη GranCabrio), αντιπροσωπεύοντας τρεις κατηγορίες, μπορούν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα.

Με αυτό το πλάνο λοιπόν, η GranSport θα τεθεί έναντι των Porsche 911 και Jaguar F-Type. Σχεδιαστικά βέβαια, περιμένουμε από τη Maserati να κάνει την έκπληξη και να πρωτοπορήσει, όπως μας έχει συνηθίσει.

Το δεδομένο είναι πάντως, ότι η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί και στα τρία νέα coupe θα είναι η ίδια με αυτή της νέας Ghibli που παρουσιάστηκε ήδη στην Έκθεση της Σανγκάη.

Τώρα στα μηχανικά σύνολα, περιμένουμε να δούμε πιθανότατα ένα διπλό turbo V6 3,0λτ κινητήρα, που αποδίδει 410 ίππους και 550 Nm ροπής.

Παράλληλα, και ένας μεγαλύτερος V8 δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αντί το 8τάχυτο αυτόματο, που γνωρίζουμε.

Όλα αυτά βέβαια είναι ευσεβείς πόθοι του Wester, για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα Σαλόνια αυτοκινήτου, για να αντικρίσουμε τις εφαρμοσμένες επιλογές και το λανσάρισμα των νέων supercars, το 2016.

Πηγή: autotriti.gr