Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 ξεκινάει το 59o Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί και τον 6ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Από τα χώματα της Αργεντινής, τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις… πέτρες των ελληνικών δρόμων στα βουνά και για το λόγο αυτό η προσεκτική αξιοποίηση των ελαστικών της Michelin κρίνεται ως επιτακτική.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, στο Ζάππειο και ακολούθως θα αυτοκίνητα θα κατευθιυνθούν προς την Κινέτα για την πρώτη ειδική διαδρομή. Εκεί θα πραγματοποιηθεί και η βραδυνή ειδική διαδρομή και ο αγώνας ύστερα από 14 ειδικές διαδρομές με 306,53 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε μιά συνολική διαδρομή μήκους 1.052,52 χλμ. θα ολοκληρωθεί στο Λουτράκι -που είναι ξανά τη έδρα του Ράλλυ- το μεσημέρι της Κυριακής.

Συνολικά 50 πληρώματα θα ανέβουν στη ράμπα της εκκίνησης. Εκεί θα είναι και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με δικό της περίπτερο, ενώ μεγαλύτερο χώρο υποδοχής θα έχει στο σέρβις παρκ στο Λουτράκι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθούν από τη Michelin ειδικές προωθητικές και διαδραστικές ενέργειες και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα. Επίσημος προσκεκλημένος της γαλλικής μάρκας ελαστικών στον αγώνα, θα είναι ο Κώστας Στεφανής, ο οποίος έχει τρέξει πολλά Ακρόπολις ως συνοδηγός του «Τζίγγερ», ενώ είναι γνωστός και από τις τηλεοπτικές εκπομπές.