Η Bentley ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει έξι περιορισμένες εκδόσεις, εμπνευσμένες από τον αγώνα «Le Mans», για τα μοντέλα της Mulsanne και Continental και τα οποία θα προορίζονται αποκλειστικά για την Αμερική.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα ετοιμάσει έξι limited editions, αφιερωμένες στους αντίστοιχους οδηγούς, από τις έξι νίκες της Bentley, στο θρυλικό 24ωρο αγώνα «Le Mans».

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 48 οχήματα θα παραχθούν, για κάθε συλλεκτική ομάδα της «Le Mans Limited Edition». Το καθένα αριθμημένο μοντέλο θα διαθέτει μία μοναδική «Le Mans Edition» πλακέτα και αντίστοιχο ρολόι, επίσης κεντημένο σήμα «Le Mans» σε κάθε προσκέφαλο, ενώ θα αναγράφεται το λογότυπο «Le Mans Limited Edition», δίπλα στοn επιλογέα ταχυτήτων και πάνω στο μασπιέ.

Παράλληλα, το εσωτερικό των μοναδικών λιμουζίνων θα είναι επενδυμένο με το χαρακτηριστικό ξύλο βελανιδιάς των Bentley, ενώ στο εξωτερικό θα χρησιμοποιηθούν τα special μεταλλικά χρώματα της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, παρά τη διάχυτη φήμη μιας κατασκευάστριας αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών οχημάτων, η Bentley έχει κερδίσει μια ικανή παρουσία στην πορεία των αγώνων «Le Mans».

Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της, W.O. Bentley ήταν ένθερμος οπαδός των αγώνων, για αυτό και τους αξιοποίησε, ώστε να ιδρύσει την «αυτοκρατορία του», αλλά και να προωθήσει μεγάλους οδηγούς αγώνων, που έμειναν γνωστοί με την ονομασία «Bentley s Boys».

Μάλιστα για την ιστορία, το 1923, που ξεκίνησαν οι αγώνες «Le Mans», η Bentley έλαβε την τέταρτη θέση και τον επόμενο χρόνο, εξασφάλισε την πρώτη της νίκη.

Από το 1927 μέχρι το 1930, η Bentley κυριάρχησε στη διοργάνωση και πήρε τη νίκη τέσσερις διαδοχικές φορές, ενώ το 2003 πέτυχε μια ακόμη νίκη με το Guy Smith οδηγώντας ένα 8τάχυτο supercar.

Tα συλλεκτικά μοντέλα της σειράς Continental GT θα είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι, ενώ της Mulsanne Le Mans Edition θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2013.

Πηγή: autotriti.gr