Κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη πριν από μερικές μέρες το νέο Range Rover Sport είναι ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο ευέλικτο από ποτέ.

Πόσο σημαντικό είναι το Range Rover Sport για την βρετανική εταιρία; Όσο ένα εκατομμύριο δολάρια που δαπανήθηκαν σε… 007 min για να αμειφτεί ο Daniel Craig για την προώθηση και παρουσίαση του βρετανικού SUV στην αμερικάνική έκθεση. Επί της ουσίας, το νέο SUV της εταιρίας δεν βασίζεται στο Discovery όπως συνέβαινε στο απερχόμενο μοντέλο. Μάλιστα, η σχεδίαση του αμαξώματος είναι τόσο σύγχρονη και κομψή με εμφανείς επιρροές από το Evoque.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και τα μηχανικά μέρη προέρχονται από το Range (αν και το 75% είναι εντελώς νέα εξαρτήματα όπως λέει η Land Rover) με το απόβαρο να ξεπερνά τους 2,1 τόνους. Από πλευράς διαστάσεων, το Sport είναι κοντύτερο σε μήκος (-149 χλστ. σε σχέση με το νέο απλό Range Rover, συνολικό μήκος 4,85 μέτρα) αλλά και σε ύψος (-55 χλστ.) ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί η αίσθηση της πολυτέλειας με την σφραγίδα της βρετανικής φίρμας.

Σχετικά με τους κινητήρες υπάρχουν οι νέοι τρίλιτροι ντίζελ TDV6 και SDV6 με απόδοση 258 και 292 ίππους αντίστοιχα ενώ αργότερα θα προστεθεί και το SDV8 των 4,4 λίτρων με 339 ίππους και 700 Nm ροπής. Επίσης, θα υπάρξει και υβριδική έκδοση καθώς και μία νέα τρίλιτρη βενζινοκίνητη με 340 ίππους και μηχανικό υπερσυμπιεστή. Ωστόσο, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η κορυφαία έκδοση του Range Rover που εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα 5,0 λίτρων επιταχύνοντας σε μόλις 5,3 δλ. το βαρύ αμάξωμα για την διαδικασία του «0-100».

Πηγή: sport-fm.gr