Σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΕΕ, ο κινεζικός κολοσσός παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD διαθέτει πλέον επίσημη άδεια πώλησης ηλεκτρικών λεωφορείων στις διάφορες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, μέσα στον Φεβρουάριο η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD αναμένεται να είναι σε θέση να λανσάρει επί ευρωπαϊκού εδάφους το πρώτο 12μετρο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- αστικό λεωφορείο της.

Το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να διανύσει έως και 250 χλμ. (αυτονομία).

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως η εν λόγω εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με τη βουλγαρική εταιρεία ενέργειας Bulmineral, για την κατασκευή εργοστασίου στην πόλη Μπρέζνικ, όπου και θα παράγονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λεωφορεία της πρώτης. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μεταδίδει ο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, όταν το εργοστάσιο τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα είναι σε θέση να παράγει 40- 60 λεωφορεία σε μηνιαία βάση, ενώ με την ολοκλήρωση του, το 2015, θα είναι σε θέση να κατασκευάζει έως και 50.000 οχήματα ετησίως.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Euroactiv, η BYD ήδη πραγματοποιεί προσπάθειες να επεκταθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Φιλανδία, η Ολλανδία και η Δανία, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 εξασφάλισε παραγγελία 50 ηλεκτρικών οχημάτων από την βρετανική εταιρεία υπηρεσιών Ταξί «greentomatocars».

Πηγή: Autotritipro.gr