Σύμφωνα με δημοσιεύματα κρατικών ΜΜΕ της Κίνας, ένα μεγάλο επενδυτικό fund, ενδιαφέρεται για την απόκτηση ενός ποσοστού (από 4 έως και 10%) της Daimler AG!

Την πρόθεση ενός μεγάλου επενδυτικού fund της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη και συνάμα της μεγαλύτερης -τη δεδομένη στιγμή- αγοράς αυτοκινήτων (China Investment Fund), για την εξαγορά ενός ποσοστού της τάξεως του 4 έως 10% της Daimler AG, αποκαλύπτουν κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα! Το προφανές ενδιαφέρον των Κινέζων, έχει να κάνει με τη Mercedes-Benz, της οποίας μητρική εταιρεία είναι η Daimler AG.

H είδηση εκτόξευσε τη μετοχή της γερμανικής εταιρείας, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στην υψηλότερη τιμή (43,64 ευρώ), από τις 4 Απριλίου 2012, ενώ και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Daimler, που ενώ αρχικά τόνισε ότι: «δεν σχολιάζουμε εικασίες των μέσων ενημέρωσης», αλλά εν συνεχεία υπογράμμισε: «πως χαιρετίζουμε οποιουσδήποτε νέους επενδυτές, προς το συμφέρον της εταιρείας», αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Στο πρόσφατο παρελθόν και ο ισχυρός άνδρας της Mercedes Benz, Dieter Zetsche, είχε κάνει άνοιγμα προς υποψήφιους Κινέζους επενδυτές, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ασιατικής αγοράς και θέλοντας η εταιρεία του να ανακτήσει τα πρωτεία στις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων, ανά τον κόσμο, τα οποία και έχασε την τελευταία επταετία από τη BMW. Να σημειωθεί, ότι το 2012, οι πωλήσεις της Mercedes στην Κίνα, παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 6,7%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: autotriti.gr