Τη δυνατότητα εκμίσθωσης από τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης με οδηγό μέσω προκράτησης με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 12 ωρών προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία κατατίθεται με το πολυνομοσχέδιο.

Στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα απαγορεύεται η είσπραξη κομίστρου, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές: φυλάκισης έξι μηνών, χρηματική 3.000 ευρώ και ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για δύο χρόνια.

Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση επιτρέπεται σε ξενοδοχειακά καταλύματα η χρήση ιδιόκτητων επιβατικών αυτοκίνητων, τα οποία θα μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο τους πελάτες τους από το ξενοδοχείο σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αντίστροφα. Η υπηρεσία αυτή (shuttle service) επιτρεπόταν μέχρι σήμερα με τη χρήση ειδικών λεωφορείων, άνω των 10 θέσεων.

Σε συνδυασμό με την προτεινόμενη ρύθμιση, δίνεται το δικαίωμα και σε εταιρείες ή συνεταιρισμούς ταξί να συνάπτουν συμβάσεις ολικής ή μερικής εκμίσθωσης των αυτοκινήτων τους με ξενοδοχειακές μονάδες. Το κόμιστρο θα καθορίζεται από τη σύμβαση μεταξύ εταιρείας ταξί και ξενοδοχείου για τη μεταφορά των πελατών από και προς το σημείο εισόδου/εξόδου προς το ξενοδοχείο.

Πηγή: Autotriti.gr