Φουλ τις μηχανές στα εργοστάσια έχει βάλει η Opel, η οποία παρουσιάζει το ένα μετά το άλλο ξεχωριστά μοντέλα. Μπορεί αυτή τη στιγμή η γενικότερη οικονομική κατάσταση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αρκετές κατηγορίες μοντέλων, εντούτοις πάντα υπάρχουν αγοραστές για όλα και ειδικά για τα cabrio μοντέλα υπάρχει ιδιαίτερο κοινό.

Η Opel, λοιπόν, αποκάλυψε το Cascada, ένα νέο cabrio παντός καιρού που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο, με επιμηκυμένη σιλουέτα και υψηλής ποιότητας soft top μοντέλο, σε αντίθεση με το Astra που παραγόταν με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή ως coupe-cabrio (TwinTop). Στοχεύοντας στη κορυφή της γκάμας Opel, το Cascada έχει τα στοιχεία ενός μεσαίου cabrio: μήκος 4,697 μ., πλάτος 1,840 μ. (χωρίς καθρέπτες), premium τεχνολογίες, προηγμένα χαρακτηριστικά.

Έχοντες γράψει ιστορία με αρκετές γενιές Kadett και Astra cabrio, η Opel επιστρέφει στη μαγεία των σπάνιων, μεσαίων τετραθέσιων cabrio με μαλακή οροφή της δεκαετίας του ’50 και του ’60 – όπως τα Kapitan και Rekord – αλλά με πλήρως ανανεωμένη διάθεση και τεχνολογίες αιχμής.

Το Cascada υπόσχεται μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία διαθέτοντας εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα, εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και προσαρμοζόμενο σύστημα αποσβεστήρων FlexRide. Οδηγός και επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν ανά πάσα στιγμή την αναζωογονητική δράση του φρέσκου αέρα με ένα soft top που ανοίγει (μέσω διακόπτη) σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει (μέχρι 50 χλμ./ώρα).

Ηλεκτρικοί εντατήρες ζωνών ασφαλείας, αποκλειστικό δέρμα Nappa και αεριζόμενα, εργονομικά καθίσματα καθώς και “αόρατα” συστήματα ασφαλείας που επαγρυπνούν παρέχουν άνεση και προστασία.

Πηγή: sport-fm.gr