Η είδηση που έβγαλε στο Παρίσι, ο COO της Renault, Carlos Tavares, δεν είναι ότι το εντυπωσιακό Alpine θα βγει στην παραγωγή, αλλά ότι θα κατασκευαστεί, από κοινού, με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Carlos Tavares κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του συνεργάτη της Renault σε αυτό το εγχείρημα.

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και ένα άλλο Alpine, με διαφορετικό στυλ, διαφορετικό στήσιμο και φυσικά άλλο λογότυπο στη γρίλια και αποσαφήνισε ότι το πρωτότυπο A110-50, πάνω στο οποίο θα χτιστεί η νέα γενιά του θρυλικού μοντέλου, εξελίσσεται συνεχώς.

Οι μηχανικοί της Renault έχουν ολοκληρώσει την τελική πλατφόρμα, στην οποία θα πατήσει το μοντέλο, ενώ το σχεδιαστικό τμήμα δουλεύει πάνω στις τελικές λεπτομέρειες.

Σε μια άκρως ειλικρινή παραδοχή, ο Tavares τόνισε ότι: «Θα μπορούσαμε να δώσουμε 50 εκατομμύρια ευρώ στους μηχανικούς μας και να τους πούμε να κάνουν το καλύτερο δυνατό».

«Αλλά θα μπορούσε να προκύψει ένα μέτριο αυτοκίνητο, επειδή τα χρήματα δεν είναι πολλά. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε, γιατί το Alpine έχει μεγάλη ιστορία».

Το πρωτότυπο Α110-50 βασίζεται στο Megane Trophy και χρησιμοποιεί ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, συνολικής απόδοσης 400 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr